Öğretmenler sertifikalarını aldı

Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Uzunköprü, Meriç, Arduino ve Kodlama Öğreniyor&q

GÜNDEM 7.03.2019 17:03:00 0
Öğretmenler sertifikalarını aldı

Düzenlenen sertifika törenine; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Uzunköprü Kaymakamı Muhittin Gürel, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman, Meriç İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Ocak, öğretmenler ve davetliler katıldı.

 

56 SAAT KODALAMA EĞİTİMİ

 

Sertifika töreni öncesi konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "2018 TD Programı kapsamında Uzunköprü ve Meriç ilçesinde görev yapan Bilim ve Teknoloji öğretmenlerinin mesleki kapasitelerini artırabilmeleri için uygulamalı olarak Arduino ve Kodlama eğitimi verildi. Bu eğitimi alan öğretmenlerimizin Bilişim Çağını daha iyi anlamaları ve mesleki gelişimlerini bu doğrultuda sürdürmelerini sağlamak temel amacımız. Bu kapsamda öğretmenlerimiz Arduino tabanlı robotik kodlama ile ilgili uzman bir ekipten uygulamalı olarak 8 gün, günde 7 saat olmak üzere toplam 56 saat süren bir eğitim aldılar. Kodlama ve programlama gibi mantıksal zekaya hitap eden çalışmalar; Eleştirel düşünme, Problem çözebilme, Yaratıcı düşünme, İşbirlikçi çalışma gibi önemli becerileri kazandırmaktadır. Bu beceriler doğrultusunda üretim yapılarak topluma ve ekonomiye fayda sağlanabilmektedir. Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin ilkokul seviyesinde de müfredata eklenmesiyle birlikte ortaokul ve lise ile bu okulların dengi okullarda görev yapan öğretmenlerin ardından, ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenlerinde mesleki yeterlilikleri için kodlama bilgisi zorunlu hale gelmiştir. Öğretmenler hem temel kodlama becerileri edinip mesleki yeteneklerini arttırabilecek hem de Sanayi 4.0’ın en önemli unsurlarından olan robotik kitler ve kitlerin çalışma mantıkları konularında bilgi sahibi olacaklardır. Eğitimin daha anlaşılır olmasını sağlamak ve projenin sonraki safhasında öğretmenlerin ders sunumu yapacakları öğrencilerin seviyelerine hitap edebilmek amacıyla eğitim görsel tabanlı kodlama programlarından seçilecektir. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğretmenlerimizden çocuklarımızın hayal güçlerini kırbaçlamalarını, parlak fikirleri olan çocuklarımızı doğru uygulamalar ile yönlendirmelerini ve onların ufuklarını açmalarını bekliyoruz. Değerli öğretmenlerimiz elde ettiğiniz bu donanımın mesleki gelişiminize katkı sağlamasını diler çalışmalarınızda başarılar dilerim" sözlerine yer verdi.  "Uzunköprü, Meriç, Arduino ve Kodlama Öğreniyor" projesi kapsamında Ardunio ve Kodlama eğitimi alan ve eğitimini başarıyla tamamlayan 30 öğretmen düzenlenen sertifika töreni ile sertifikalarını aldı.

 

Haber / Özge MERİÇ