Çerkezköylülerin 2019 seçimlerinden beklentileri

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de, 2019 yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Yerel seçimlere sayılı günler kala Çerkezköylü vatandaşlara 2019 yerel seçimlerinden beklentilerini sord

GÜNDEM 5.03.2019 16:40:00 0
Çerkezköylülerin 2019 seçimlerinden beklentileri

2019 yerel seçimlerine sayılı günler kala Çerkezköy halkına seçimlerden beklentilerini sorarak, yönetim ile ilgili düşünceleri, istekleri ve yapılması gereken projeler hakkında bilgi aldık.

 

"PARTİZAN YAPIDAN UZAKLAŞARAK GERÇEK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA ULAŞMALI"

 

Yerel seçimlerin parti anlayışından uzaklaşmasını isteyen Ömer Akarsu, “Öncelikle yerel seçimlerde parti anlayışından uzaklaşılması, hizmet odaklı halkın menfaat ve huzuru için eylem ve faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, Büyükşehir Belediyesi'ne geçildikten sonra iki katına çıkarılan vergilerin çeşitli yollarla eski haline getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Belediye yapmak zorunda olduğu işlem ve faaliyetleri lütuf olarak sunma çabasından vazgeçsin. Toplumun ortak sorunu olan trafik, çevre ve sağlık konularının daha şeffaf bir şekilde denetlenerek hizmet verilmesini istiyoruz. Yerel seçimlerde muhtara asli görev düşüyor, belediye başkanı onun üzerinde kalıyor benim bakış açımla.  Muhtarların kendi mahalle ve çevresindeki ihtiyaç ve mağduriyetler konusunda belediyeler ile ortak çalışmasını diliyorum. Sözde kalite yönetim isteminden vazgeçip gerçekten düzenleyici önleyici faaliyetler alarak belediye anlayışının geliştirilmesini, partizan yapıdan uzaklaşıp gerçek belediyecilik hizmet anlayışına ulaşmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“EN BÜYÜK EKSİKLİK ÜCRETSİZ OTOPARK”

 

Çerkezköy’de esnaflık yapan Erkan Gültekin, Kent Park yapılarak daha iyi hizmet aldıklarını belirterek “Şuanki belediye başkanımıza başarılar dilerim. Hurda gibi yerleri güzel bir alana çevirerek bize daha rahat edebileceğimiz, çocuklarımız ile beraber gidebileceğimiz alanlar kazandırdı. Kumlu Geçit ve Kapalı Pazar yerini güzelleştirerek güvenli bir şekilde alışveriş yapmamızı sağladı. Ona çok teşekkür ederim. Kent Park Projesi ile bize yürüyüş alanları kazandırarak bizim, çocuklarımızın güzel günlerde yürüyüş yapmamızı sağladı. Mesela herkesin Kipa olarak bildiği ama şuan Migros olan işletmenin arkasında bir AVM projesi var eğer o hayata geçirilse bu Çerkezköylü vatandaşlar için çok avantajlı olacak. Çerkezköy’de en büyük eksikliklerden biri olan ücretsiz otopark sorununun da giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek yön uygulaması ise yapılmış olan en kötü şey bence bir an önce düzeltilmeli” ifadelerini kullandı.

 

“KAZANMAK EN ÇOK VAHAP AKAY'IN HAKKI”

 

Ev hanımı Nazlı Balçık, “2019 yerel seçiminden beklentim Vahap Akay'ın kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum ve başkan olarak tekrar onu belediyede görmek hem benim hem de onu destekleyen bütün halkın hakkıdır.  Kendisi Çerkezköy için elinden geleni yapmışken bu kadar yenilik getirmişken kalkıp başka biri kazanırsa hak yenmiş olur. Gerçekten emeğiyle buralara gelmişken kazanmak en çok Vahap Akay'ın hakkıdır. Uzun zaman olmadı burada yaşayalı ama kalitesiyle ve yaptığı çalışmalar ile mesela yaptığı parklar ile çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Tepe Piknik Alanı ben daha oraya ilk taşındığım zamanlarda pislikten geçilmiyorken şimdi çocuğum ile rahatlıkla gezebiliyor, eğleniyorum hatta piknik yaparak ailemle güzel vakit geçiyorum. Ona canı gönülden inanarak destekliyorum. Bize kattığı her şey için teşekkürler” dedi.

 

“AKAY’A TAVSİYEM YANINDA Kİ ÇALIŞTIĞI ARKADAŞLARI İYİ SEÇMELİ”

 

Çerkezköy’de tezgahtarlık yapan Rafet Uslu da Vahap Akay’a tekrar bir şans verilmesi gerektiğini kaydederek “2019 yerel seçimlerinden beklentim öncelikle Vahap Akay’ın tekrar belediye başkanı olmasını istiyorum. Ona bir şans daha verilmesini düşüncesindeyim. Nasıl AK Parti Ali Ertem’e bir şans verilmişti, Vahap Akay’a da verilmesini istiyorum. Yapılan eksik işlerin tamamlanması gerekiyor. Zaten şimdiye kadar yaptıklarından gayet memnunuz. Ama bunun daha iyi olacağına inanıyorum. Allah’ın izniyle. Ama Vahap Akay’a bir tavsiyede hatta bir uyarıda bulunuyorum. Birlikte çalışacağı belediye meclis üyelerini iyi seçmeli, eğer onlara dikkat ederse daha başarılı olacağından eminim. Siyasal hayatında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

 

“SEÇİMLERDEN SONRA PİYASA DAHA İYİ OLACAK”

 

Seçimlerden sonra piyasanın daha da iyi olacağını vurgulayan Çerkezköylü esnaf Yaşar Yılmaz, “Genel olarak iyi değerlendiriyorum. Seçimlerden sonra piyasanın daha da iyi olacağından eminim. Çünkü halkımız medyatik oldu güzel olacağına inanıyorum. Ağırlıklı olarak beklediğim şeyler aslında KOBİ bankacılığı ve bankalarda indirimler olduğu zaman piyasaların önünü açacağına inanıyorum. Faizlerin düşmesi hepimiz için daha iyi olacak. Yerel belediyeler aslında daha fazla çalışmalılar. Mesela Çerkezköy’ün ortak sorunu olan otopark sorunu bir an önce çözülüp halkın daha rahat etmesi sağlanmalıdır” sözlerine yer verdi.

 

“TEK YÖN UYGULAMASI KALDIRILMALI”

 

Esnaf Mustafa Yalçın ise AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’yı başkan olarak görmek istediğini belirterek, “İlk olarak seçimlerden beklentim başkan olarak Süleyman Kozuva’yı belediyede görmektir. Bu seçimlerden beklentim ise kesinlikle ağaç dikimi çalışmaları yapılmalı, insanların olduğu bir çevrede ağaç dikim çalışmaları her zaman sık sık yapılmalıdır. Tek yön uygulamasından ben de şikayetçiyim. İki sokak ötede bir arkadaşıma gideceğim zaman tek yön uygulaması yüzünden dolaşmak zorunda kalıyorum. 2 dakikada gideceğim yolu 10 dakikada gidebiliyorum. Bir an önce çift yöne dönülmesini istiyorum. Çerkezköy’e daha güzel bir otopark yapılmasını istiyorum” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL