Başkan Adayı Kozuva'dan raylı sistem projesi

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Cuma akşamı Gazi Osman Paşa Mahallesi Fatih Caddesi'ndeki seçim bürosunda vatandaşlarla buluştu. Toplantıya AK Parti Çerkezköy Ä?

GÜNDEM 3.03.2019 16:48:00 0
Başkan Adayı Kozuva

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Cuma günü Gazi Osman Paşa Mahallesi Fatih Caddesi’ndeki seçim bürosunda vatandaşlarla buluştu. Toplantıda konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “Allah’ın izni ile Cumhur ittifakı olarak bu güzel yola baş koyduk sizlerle beraber. İnşallah 31 Mart akşamı da bu güzel topluluğu bugünden belediye meydanındaki kutlamalara çağırıyoruz” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN 159 PROJEMİZ VAR”

 

Bu yola çıkarken ‘siyaset yapmaya gelmiyoruz, icraat yapmaya, çalışmaya geliyoruz’ dediğini söyleyen Kozuva “Bu güzel toplulukla bu icraatı, çalışmayı hep birlikte yapacağımıza inanıyorum” dedi. Çerkezköy için 159 tane projelerinin olduğunu kaydeden Kozuva “Hepsi gerçekten net bir şekilde yapılabilecek projeler. CHP’li belediye başkanı arkadaşımız çıkmış diyor ki ‘Süleyman Kozuva bu projeleri yapamaz’. Sağ olsun devlet yanımızda. Sayın cumhurbaşkanımız, sayın Binali Yıldırım, sayın Mustafa Şentop hocamız ile ikili ilişkilerim her zaman iyidir. Biz kendilerine bu konuda çok fazla güveniyoruz. İnşallah bu projelerin hepsini teker teker burada yapacağız” dedi.

 

BÜTÇE VAR YATIRIM YOK

 

Çerkezköy’ün 2018’deki bütçesi 165 milyondu. 100-120 milyona yakın da büyükşehir belediyesinin Çerkezköy’e yaptığı bir yatırım vardı. Yani toplam 300 milyona yakın bir bütçe oluyor. Bu bütçe 5 senede 1.5 milyar gibi bir para yapıyor. Çerkezköy’de 1.5 milyarlık iş yapılmadı. Köprü lazım diyoruz, Vahap bey diyor park yaptık, park yaptık. Yapılan parkların çoğunu büyükşehir belediyesi yaptı. Tepede yapılan bir tane park var. Maliyet, 3.5 milyon lira. 15 gün önce araştırma yaptık, o parkı 800 bin liraya mal edebiliyoruz. 3.5 milyon lira ile Çerkezköy’ün her tarafına park yapabiliriz. Bu para hiç iyi bir şekilde harcanmıyor. 

 

“ÇERKEZKÖY’DE OTOPARK İHTİYACI VAR”

 

Çerkezköy’de otopark ihtiyacını da dile getiren Kozuva “belediye meydanında otopark yapacağız dedik. Yatmadı, uyumadı, sabah kalktı daha projelerini açıklamadan önce gazetelere beyanat verdi ‘benden proje çalıyorlar, o otoparkı ben yapacaktık zaten, projelerim arasında var’ dedi.  5 seneden beri burasını kim yönetiyor? Niye yapmadın? Biz söyledikten sonra mı bunu yapmak zorunda kaldın? Ben 2 dönemdir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapıyoruz. Ben oradayken kendisi ile yaptığımız istişarelerde diyorduk gel buraya otopark yapalım.  Burasını tek yön yapacağım diyordu. Ben de ‘Evet tek yön olabilir ama gel ara sokakları birbirine bağlayalım. Otoparklarımız yapalım. Ondan sonra yapacaksan yapalım’ diyordum. Ama maalesef o işi yapamadı, halen de yapamıyor ve yapamayacak” dedi.

 

“SUYA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ”

 

Çerkezköy’de 81 ilden insanın yaşadığını kaydeden Kozuva, “Her mahallede mutlaka taziye evleri olması lazım. Taziye evlerinin yanında mutlaka misafirhanelerin olması lazım” diye konuştu. 1 Nisan’dan itibaren göreve geldiklerinde büyükşehir belediye başkanı ile birlikte suda yüzde 50 indirim yapacaklarını vadeden Süleyman Kozuva “Şuanda 100 liralık su alıyoruz, sadece 40 lirasını kullanabiliyoruz. Geri kalan 60 liranın yarısını büyükşehir belediyesi yarısını da Çerkezköy Belediyesi vergi olarak bizden alıyor” dedi. Her mahalleye mutlaka düğün salonları yapılması gerektiğini kaydeden Kozuva, “Çerkezköy’ün nüfusu 167 binlere çıktı. Nüfusu her geçen gün artıyor. Gelen nüfusun yüzde 70’i mavi yakalı. Çerkezköy’de şuanda 90 bin kişi fabrikalarda çalışıyor. Her mahalleye düğün salonu yapalım ve bu düğün salonlarını da halkımıza bedava verelim. Belediyenin yapması gereken işler bunlar diyoruz” dedi.

 

KOZUVA’DAN TRAMVAY VAADİ

 

Alo İğne Projesi ile ilgili de bilgi veren Kozuva “Çerkezköy Belediyesi’nde 600-650 kişi çalışıyor. Biz de diyoruz ki 655 olsun. Zaten şuanda 100’ün üzerinde arkadaşımız sadece kart çalışanı. Belediye gelmeden kartından sadece maaşını alıyor. 5 tane pratisyen hekim alalım. İnsanlarımız iğne vurulmak için hastaneye gitmek zorunda kalmasın. Alo İğne desinler, belediyeden ekipler gelsin, iğnesini evinde vursun” diye konuştu. Çerkezköy’e tramvay yapacaklarını da vadeden Kozuva “Bu şimdi bir hayal gibi geliyor ama inşallah Çerkezköy, Kızılpınar, Veliköy, dışarıdan hattan hafif raylı sistem. Bu bizim için olmazsa olmazımız. Bunun planları da şuanda yapılıyor. İnşallah önümüzdeki haftadan sonra bu planlarımızı, projelerimizi de açıklayacağız” dedi.

 

“KAZANMAMA GİBİ BİR KAYGIMIZ YOK”

 

Kazanmama gibi bir kaygılarının olmadığını söyleyen Kozuva “Allah’ın izniyle biz kazandık. Ama önemli olan bizim kuvvetli kazanmamız lazım. Yüzde 58 hedefim var. Ben buna inanıyorum. Bunu istememin tek sebebi sadece Çerkezköy’e faydalı olabilmek. Kendim için bir şey istemiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la, Binali Yıldırım’la, Mustafa Şentop’la ikili ilişkilerim çok iyi. Şuanda telefon edeyim 15 dakika sonra görüşebiliyorum.  Kendim için bir şey istesem şuanda belediye başkanı olma gibi bir hayalim olmaz. Kendim için istesem telefon açarım, giderim her istediğim yaptırırım. Bunu sadece evlatlarımız ve Çerkezköy için istiyorum. Ne yapacaksak birlikte yapalım. Biz kazandık diyoruz. Önümüzdeki 5 yılda nasıl 20 yıllık iş yapabiliriz onun planlarını yapmaya başladık” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI KAZANDIRACAĞIZ”

 

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de “Cumhur İttifakı kapsamında MHP ve AK Parti’nin Çerkezköy’de adayı Süleyman Kozuva oldu. Bizler de MHP İlçe Teşkilatı olarak başkanımızın yanındayız, arkasındayız. 81 vilayetten göç almış, tam bir Türkiye fotoğrafı olan bu güzel ilçemize hak ettiği yatırımları kazandıracağız. Süleyman başkanımız 2 dönem Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptı. Ticaret Odasını aldığı günden bugüne kadar Türkiye’deki 365 oda içerisinde 10’uncu sıraya getirdi. Oradaki başarısını Çerkezköy Belediyesi’ne de yansıtacağına eminiz. Bizler de onun kefiliyiz. Yanındayız, her zaman beraberiz, iyi bir başkanımız var, tecrübeli bir başkanımız var. Birbirinden değerli meclis üyesi adaylarımız var. Güçlü meclis ve güçlü başkanla inşallah gelen ödeneklerin çarçur edilmeden hizmete dönüşecek şekilde hizmet edeceğiz” dedi.

 

“İLK İCRAAT SU FİYATINI İNDİRMEK OLACAK”

 

Toplantıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ise “5 yıldır CHP’li bir belediye başkanı Çerkezköy’ü yönetiyor, yönetmeye çalışıyor. Ciddi bir bütçeleri var. 2014 itibari ile büyükşehir belediyesi var, büyükşehir belediyesinin ciddi bir bütçesi var. Maalesef büyükşehrin avantajlarını biz 5 yıldır Çerkezköy’de göremedik, yaşayamadık. 2014 öncesindeki bütçeye nazaran 5-10 kar artan bir bütçe var ama biz Çerkezköy’de bunu karşılığını alamadık. Belediye başkanı kendine 1 katlı makamına çıkmak için parmak izli özel asansör yaptı. Keşke o paraları başka şeylere harcasaydı. Türkiye’nin en yüksek suyunun bedelini Çerkezköy ödüyor. Çerkezköy’de su 9 lira. Belki Türkiye’de birinci sıradayız. İnşallah Mestan başkanımızla beraber Süleyman başkanımın geldiği gün ilk işleri su fiyatlarına yüzde 50 indirim yapmak olacak” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı “herkesin başkanıyım” söylemi üzerinden de eleştiren Kök “Çerkezköy Belediyesi’nde bir şirket var, Personel A.Ş. Yönetim kurulu başkanı CHP’li ilçe başkanının eşi, 2 tane diğer yönetim kurulu üyesinden biri CHP’li meclis üyesinin eşi, diğeri de CHP İlçe Eski Başkanının eşi. Bunlar yapılarak nasıl herkesin başkanı olunuyor? 2014 yılında seçildiği gibi gelip kendinden olmayan, kendi gibi düşünmeyen belediye çalışanlarını işten çıkartıp, personel sayısını 2 kat artırarak kendi yandaşlarını belediyeye sokmakla nasıl herkesin başkanı olunuyor? Yatırım bütçesinin yüzde 10’undan fazla doğrudan temin yapılmaz. Doğrudan temin belediyenin hızlı yapması gereken işler noktasında kullanılır. Ama bakıyoruz yatırım bütçesinin yüzde 60’ından fazlası doğrudan temin ile yapılmış. Kimseye haber verilmemiş, internet sitesinde yayınlanmamış. Kimsenin doğrudan teminlerden haberi yok. Kendi yandaşları katılıyor, ihaleyi alıyor ve 10 liralık iş yapılıyor, 50 liraya mal ediliyor. 2014 öncesi AK Partili belediye döneminde bunlar internet sitesinden yayınlanıyordu ve bu kadar yüksek oranda doğrudan temin yapılmıyordu. AK Partili meclis üyeleri denetim komisyonunda uyardı, denetim komisyonu raporlarında dile getirdi ama maalesef 5 yıldır bununla ilgili hiçbir değişiklik yapılmadı” dedi.

 

“15 TEMMUZ GECESİ NEREDEYDİN?”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın diğer adaylara yaptığı ‘hep birlikte Çerkezköy’ün geleceğini konuşma’ çağrısı ile ilgili de konuşan Kök “’Onlar hepsi ben tek, istediklerini sorsunlar, cevaplarım’ demiş. Personel A.Ş. ile ilgili sorumuza 1 ay sonra cevap verebildi. Başka sorularımız oldu onlara cevap veremedi. Madem çok soru cevaplamak istiyor ben ona bir soru sormak istiyorum. Türkiye’de 15 Temmuz’da darbe girişimi oldu. Soruyorum o herkesin başkanına, 15 Temmuz gecesi neredeydi? O belediye meydanında AK Partilisi, MHP’lisi hatta ve hatta vatanını seven CHP’lisi o meydanda 28 gün nöbet tutarken, sayın CHP’li başkan neredeydin?” dedi.

 

VATANDAŞLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Cumartesi günü de Veliköy’de düzenlenen kahvaltıda vatandaşlarla bir araya geldi. Kahvaltıya AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve meclis üyesi adayları da katıldı.  Veliköy’ün altyapı ve yol sorunları olduğunu belirten Kozuva “Bu sorunların çözümü için devletin tüm imkanlarını seferber edeceğiz” dedi. Kozuva, Veliköy’ün bir üniversite kenti olması için Ankara ile görüşmeler yaptığını belirterek “Üniversitenin yanında sosyal tesisler ve spor alanlarıyla yurtlar da inşa edeceğiz” dedi.

 

RAYLI SİSTEMİN AYRINTILARINI PAYLAŞTI

 

Ulaşım sorunlarını çözmek için planladığı hafif raylı sistemin ayrıntılarını da paylaşan Kozuva “Veliköy-Kızılpınar-Çerkezköy hattında ring yapacak hafif raylı sistemi hayata geçiriyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU