Doğru ilk yardım hayat kurtarır

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu öncülüğünde "Doğru İlk Yardım Hayat Kurtarır" sloganıyla ilk yardım eğitimleri verilmeye başlandı. Eğitim hakkında konuÅ?

GÜNDEM 1.03.2019 16:16:00 0
Doğru ilk yardım hayat kurtarır

Edirne İtfaiye Binası Yeni Eğitim Salonu’nda düzenlenen eğitimle, İlk Yardım Eğitmenleri Hemşire İnci Özer, Dilara Dinç ve İrem Dağdeviren tarafından gönüllü ilk yardımcılar yetiştirmeye devam ediliyor.

 

"TOPLAM 27 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ"

 

Edirne Belediyesi’nin İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye’deki ilk üç belediyeden biri olduğunu belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, "12-14 Şubat 2019 tarihleri arasında 9 kişiye, 19-21 arasında da 18 kişiye ilk yardım eğitimi verildi. Eğitmenlerimiz gönüllü ilk yardımcılara, önemli bilgiler verdi. Doğru müdahale hayat kurtarır. Bu nedenle ilk yardım eğitimlerini çok önemsiyor hem belediye personeline hem de diğer kurum ve kuruluşlardan gelen gönülle vatandaşlarımıza bu konuda eğitimler vermeye devam ediyoruz. Edirne Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye’deki ilk üç belediyeden biri oldu. Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği tüm şartları yerine getirerek kurduğumuz İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde kamu kurum ve özel kuruluşların talep etmesi halinde, kurumlarının ihtiyacı olan sertifikalı İlk Yardımcı eksiğini gidererek, belki de birçok kişinin hayata tutunmasını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE