"Tekirdağ'ın yeni bir yönetime ihtiyacı var"

Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, Süleymanpaşa'da düzenlenen kahvaltı programında basın açıklaması yaptı. Tekirdağ'ın 11 ilçe belediye başkan adayı

GÜNDEM 28.02.2019 16:28:00 0
"Tekirdağ

Süleymanpaşa'da düzenlenen kahvaltılı programında Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ayhan, ilçe Belediye Başkan Adaylarını takdim etti. Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya, Çorlu Belediye Başkan Adayı Murat Vakitçi,Ergene Belediye Başkan Adayı Oktay Çalışkan, Malkara Belediye Başkan Adayı Enes Kiremitçi, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Kalyon, Muratlı Belediye Başkan Adayı Tarık Eğcin,Kapaklı Belediye Başkan Adayı Hasan Karakoç, Saray Belediye Başkan  Adayı Halil Gören, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Atakan Yaşar, Şarköy Belediye Başkan Adayı Levent Çotuk basını selamlamasının ardından Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan takdim edildi.

 

"ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞA HİZMET"

 

Basın açıklamasında bulunan ve Tekirdağ’ın yeni bir anlayışa, yeni bir yönetime ihtiyacı olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, "Yandaşa ve yan cebe değil vatandaşa hizmeti önceleyen “cepsiz ceketleriyle” yola çıktık. Dürüst başkan dürüst yönetim anlayışını Trakya’nın incisi Tekirdağımıza hakim kılacağız. Bugün Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz. Yarım asırlık yürüyüşün son temsilcisi Saadet Partimiz tertemiz mazisi,tertemiz kadrosu  ile tüm vatan sathında olduğu gibi Tekirdağ Büyükşehir, ilçeler ve dahi Çorlumuzda da kadirşinas halkımızın karşısına çıkmaya hazır. Biz bugüne kadar çizgimizden, duruşumuzdan en ufak bir taviz vermedik. Yolumuzdan dönmedik. Rüzgâra, konjonktüre, makama, mevkiye göre yön değiştirmedik. İstikrardan bahsedenlere sesleniyorum. İstikrar görmek isteyen bu salona baksın; çünkü bu salonda yolundan dönmeyenler var. Bu salonda şartlar ne olursa olsun sözünden vazgeçmeyenler var. Bu salonda hiçbir makam, hiçbir menfaat beklemeden tavizsiz bir gayretle çalışan inanmış kadrolar var. İşte bu kadro Tekirdağ’ın güvencesi, sigortası, teminatıdır. 2019 yılı yaşanabilir bir Tekirdağ, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’nın adımı olacak" şeklinde konuştu.

 

"MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN TEMELİNDE DÜRÜSTLÜK VARDIR"

 

31 Mart seçimleriyle yeni bir dönemin başlayacağını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Feti Pehlivan, "Biz dün ne dediysek, bugün de aynısını söylüyoruz, “Hak diyoruz, hukuk diyoruz, adalet diyoruz, üretim diyoruz, liyakat diyoruz. Kalkınma diyoruz. Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil, kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz. 3Ç; Çöp-Çukur-Çamur, 3Y; Yalakalık-Yolsuzluk-Yandaşlık son bulacak. Tıpkı 94 ruhunda olduğu gibi, ‘çalmadan çalışan’, dürüstlüğü şiar edinen bir belediyecilik anlayışı yeniden hakim olacak. 94 ruhuna yeniden döneceklerini ifade eden başka siyasiler de var. Ama şunu iyi bilsinler ki ruh çağırmakla ruh gelmez. 94 ruhu ancak Milli Görüş zihniyeti ile gelir. Çünkü hizmet ve başarının temelinde kişiler değil, zihniyetler yatar. Milli Görüş’ün içerdiği ilkelere inanan ve bu ilkelere göre çalışan idareciler ancak efsanevi hizmetlerin altına imza atarlar. Hakkı üstün tutanlar, ibadet aşkıyla çalışanlar, ülkesine ve insanlığa büyük hizmetler yaparlar. Milli Görüşçüler başarılıdır. Çünkü Milli Görüş’ün temelinde dürüstlük vardır, samimiyet vardır. Öfke değil şefkat vardır. Zulüm değil adalet vardır. Kibir değil, tevazu vardır" dedi.

 

31 MART MİLAT OLACAK

 

İlkelerine sadık kalacaklarını belirten Pehlivan, "Huzurlarınıza ‘dürüst belediyecilik anlayışıyla’ çıktık. İşi ehline vereceğiz. Ayrımcılık ve partizanlık yapmayacağız. Kapalı kapılar ardında iş görmeyeceğiz. Adil olacağız. Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. Hizmetlerimizi doğru, hızlı ve estetik biçimde yapacağız. Yöresel imkân ve kaynakları harekete geçireceğiz. Kültürel değerleri koruyacağız. Sorunlara çare olacak bir anlayış tesis edeceğiz. Biz belediyecilik anlayışımız ile üniversite öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin dertlerine çare olacağız. Biz belediyecilik anlayışımız ile kadınlarımızın dertlerine çare olacağız. Biz belediyecilik anlayışımız ile çocuklarımıza ve gençlerimize umut dolu yarınlar inşa edeceğiz. Hayvan barınakları ve buna dair her türlü unsur yeniden düzenleyeceğiz. Dost bir belediyecilik kuracağız. 31 Mart bu konuda bir milat olacak. Allah’ın izniyle ilk iş olarak, Belediye binamıza ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını takacağız. Şunu unutmayalım.Vereceğimiz her bir oyla, Tekirdağımızın  yolunu, istikametini belirleyeceğiz. Tekirdağımızın  geleceğine karar vereceğiz" dedi.

 

"HER KAPIYA GİDECEĞİZ, HER YÜREĞE DOKUNACAĞIZ"

 

Gelinen noktada yerel yönetimin tıkandığını dile getiren Pehlivan, "Yerel yönetimlerimizin, başta Tekirdağımızın, yeni bir değişime, yeni bir dönüşüme ihtiyacı var. 31 Mart seçimleri bunun için tarihi bir fırsat. Aziz milletimiz; Adam kayırmayı ve torpili; liyakat ile değiştirecektir. Yolsuzluğu ve  rantı ; alın teri ile değiştirecektir. Umutsuzluğu umutla değiştirecektir. Kasvet şehirlerini huzur şehirleri ile değiştirecektir. Kibir belediyeciliği tevazu belediyeciliği ile değiştirecek. 31 Mart bir fırsattır" sözlerine yer verdi. Gelecekten ümidi kesip yılgınlığa düşmek yok. Biz bu ülkenin geleceği için, Tekirdağımızın geleceği için,daha güzel yarınlar için 31 Mart’a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, cadde cadde, ev ev dolaşacağız. Sokaktan caddeye, Twitter’dan YouTube’a, gazeteden televizyona her yerde olacağız. Her sahada en aktif çalışmayı biz yapacağız. Her kapıya gideceğiz, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin Tekirdağ’da yaşayan bir milyon yirmi dokuz bin kardeşimizi kucaklayacağız.Kardeşlik destanı yazacağız.İnşallah 1 Nisan sabahı yeni bir güne, yeni bir döneme, , yeni bir Tekirdağ’a, yeni bir Türkiye’ye uyanacağız" ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

 

Haber / Özge MERİÇ