"Yetenekleri ön plana çıkardık"

Edirne'de, Meriç İlkokulu'nda devamsızlık yapan öğrencilerin okula gelmesini ve sosyal gelişimini sağlamak amacıyla öğrencilerden kurulan 20 kişilik Mehter Takımıyla çocuklar, eğitim hayatına kazandır?

GÜNDEM 28.02.2019 15:49:00 0
"Yetenekleri ön plana çıkardık"

Meriç Yıldırım Mahallesi'ndeki 75 öğrencili Meriç İlkokulu'nda, çocukların devamsızlık yapması üzerine okul yöneticileri, velilerle görüşerek öğrencilerin eğitiminin aksamaması amacıyla 8- 10 yaşlarındaki öğrencilerden  oluşan 20 kişilik Mehter Takımı kuruldu.  


“ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVENLERİ GELİŞTİ”

 

Mehter Takımı kurup, devamsızlığı yok ettiklerini belirten Meriç İlkokulu'nun Müdürü Azize Firdevs Turan, "Öğrencilerimizin ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda çalışmalarımıza başladık. Halk Eğitim Merkezi'nden görevlendirilen usta öğretmen aracılığıyla ve öğretmenlerimiz ile personellerimizin de desteğiyle çalışmalarımıza başlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla da müzik sınıfımız oluşturuldu. Oluşturulan bu müzik sınıfı sayesinde Mehter Takımı’nı kurduk ve 3 yıldan beri çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimiz okula gelmiyorlardı. Öğrencilerimize okula bağlamak lazımdı. Biz de bu grubu kurmayı amaçladık. Öğrencilerimizde var olan bu yeteneklerimizi ön plana çıkarmak istedik. Bunun sayesinde öğrencilerimizin devamsızlığını yok ettik ve var olan yeteneklerini ön plana çıkararak çalışmalarımıza devam ettik. Mehter takımı sayesinde bayramlarda törenlerde çocuklarımız gösterilere çıktılar ve çocuklarımızın özgüvenleri gelişti. Şimdi çocuklarımızın en büyük hedefi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidip, orada gösteri yapmak" şeklinde konuştu.

 

“CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE KONSER VERMEK İSTİYORUZ”

 

Mehter takımında bulunan ve davul çalan öğrencilerden Sunay Erkan Ördek, daha önce zaman zaman devamsızlık yaptığını, ancak etkinliklere katıldıktan sonra her gün okula gitmeye başladığını belirtti. Tugay Mandacı da mehter takımına bu yıl katıldığını belirterek, "Okumak istiyorum, üniversiteyi bitirmek istiyorum" dedi. Okulun 4'üncü sınıf öğrencilerinden Alper Domuzcu ise "Mehter takımıyla Ankara'ya gidip, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konser vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Özge MERİÇ