Göçün Orta Yeri Hüzün sanatseverlerle buluşacak

Fotoğraf Sanatçısı Behiç Günalan'ın 1989 göçünün Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki yansımalarını anlatan "Göçün Orta Yeri Hüzün" isimli fotoğraf sergisi sanatseve

GÜNDEM 26.02.2019 12:43:00 0
Göçün Orta Yeri Hüzün sanatseverlerle buluşacak

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan ve 5 Mayıs 2017 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Edirne Kent Müzesi’nin sadece kentin geçmişine ışık tutmadığını aynı zamanda da kentin tarihinde iz bırakan önemli olayları anlatan kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yaptığını belirtti.

 

ZİYARETÇİLERLE BULUŞACAK

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bulgaristan’da yaşayan Türk Soydaşlarımız, 1989 yılında yaşadıkları zorluklar neticesinde toprakları, yakınları ile vedalaşarak ana vatana göç etmek zorunda kalmışlardı. İşte yaşanılan bu tarihi olay gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Sayın Behiç Günalan’ın objektifinden fotoğraf karelerinde kent tarihimizin arşivlerinde yerini almıştır. Bu tarihi belgeler, “Göçün Orta Yeri Hüzün“ adlı sergiyle kent müzemizin kültürel etkinlikleri kapsamında 01-17 Mart tarihleri arasında kültür sever halkımız ve ziyaretçilerimiz ile buluşacaktır. Göçün Orta Yeri Hüzün adlı sergiyi oluşturan ve bu sergideki fotoğrafların müzemiz koleksiyonunda yer almasını sağlayan Gazeteci-Yazar, Fotoğraf Sanatçısı Sayın Behiç Günalan’ı yürekten kutluyorum" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ