Takip edildiğini anlayınca nehre atladı

Edirne'de, yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışırken takip edildiğini anlayınca Meriç Nehri'ne atlayan şüpheli, gözden kayboldu. Kaybolan kişinin attığı çantadan fetö şüphelisi eski

GÜNDEM 22.02.2019 14:22:00 0
Takip edildiğini anlayınca nehre atladı

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, merkeze bağlı Elçili köyündeki mezarlık yakınlarında siyah sırt çantası bulundu. Çantanın sınırdan kaçmaya çalışan bir kişiye ait olabileceği ihtimali üzerine Saçlımüsellim Piyade Hudut Karakolu ekiplerine bilgi verildi. Ekipler sınır hattına doğru arama çalışması başlattı.

 

GÖZDEN KAYBOLDU

 

Başlatılan çalışmalar kapsamında arazinin çamurlu olması nedeniyle oluşan ayak izlerini takip eden ekipler, bir kişinin Meriç Nehri yönüne kaçtığını gördü. Ekiplerin 'dur' ihtarına uymayan kişi, Meriç Nehri'ne atlayarak, gözden kayboldu. Şüphelinin sırt çantasında yapılan aramada Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcı olarak görevliyken 2016 yılında KHK kapsamında meslekten ihraç edilen ve Kocaeli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'fetö/pdy silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirilerek denetimli olarak serbest bırakılan S.K. adına düzenlenmiş belgeler bulundu. Meriç Nehri ve çevresinde, AFAD ve jandarmanın iz takip köpeğiyle yapılan aramalarda da şüpheliye ulaşılamadı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU