"Her sanat sanatkarını anlatır"

Namık Kemal Üniversitesi Lisansüstü öğrencilerinin oluşturduğu eserlerin yer aldığı resim sergisi, sanatseverlerle buluşturuldu. Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Fu

GÜNDEM 22.02.2019 13:33:00 0

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Fuaye Alanı'nda düzenlenen törene; Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Trakya Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Tuğba Kiper, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

"ESERLERİN SERGİLENMESİNİN GURURUNU YAŞIYORUZ"

 

Tören, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay’ın açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay, “Üç farklı dönemde 21yüksek lisans öğrencimizin eserlerinin sergilenmesinin gururunu yaşamaktayız. Her sanat sanatkarını anlatır. Buradaki sanat eserleri de yüksek lisans öğrencilerimizin bakış açılarını, duygu ve düşüncelerini anlatmaktadır. Katılım gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim ” şeklinde konuştu. Ardından konuşan Trakya Üniversitesi Dekanı ve aynı zamanda Namık Kemal Üniversitesi lisansüstü ana sanat dalı derslerini veren Prof. Dr. Melihat Tüzün, sergide emeği geçen tüm öğrencileri kutlayarak başarılarının devamını diledi. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tuğba Kiper ise Güzel Sanatlar,Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü’nün sanat etkinliklerinin devamını dileyerek tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından sergide yer alan eserlerin sahiplerine akademik personel tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Törende serginin açılış kurdelesini Prof.Dr. Melihat Tüzün, Prof. Dr. Tuğba Kiper ve Doç. Dr. Mustafa Cevat Atalay, akademik personel, öğrenciler ile birlikte kesti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Ana sanat Dalı öğrencilerinin hazırlamış olduğu sergide 60 farklı eser sunulurken sanatseverler tarafından beğeniyle gezilen sergi 5 Mart 2019 tarihine kadar Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Fuaye Alanı’nda açık olacağı kaydedildi.

 

Haber / Seda AKYOL