"Kamu binalarını özel insanlar için erişebilir hale getiriyoruz"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Trakya Engelli Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (TEDER) Başkanı Ahmet Murat Sarılarlı ve TEDER Yönetimi, S.S. Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi Başkan

GÜNDEM 22.02.2019 13:15:00 0
"Kamu binalarını özel insanlar için erişebilir hale getiriyoruz"

Trakya Engelli Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (TEDER) Başkanı Ahmet Murat Sarılarlı ve TEDER Yönetimi, S.S. Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi Başkanı Fatma Çaylalı ve kooperatif kursiyerleri ile birlikte Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Aziz Yıldırım’a TEDER ve S.S. Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi ortaklığıyla yapılan "Karacakılavuza Can Veren Kadınlar Projesi"ni tanıttılar.

 

 

 

 

'ENGELLİ İNSANLAR, ENGELSİZ İNSANLARA EMANETTİR'

 

Karacakılavuza Can Veren Kadınlar Projesi'nin tanıtımının ardından  ziyarette konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Şehirlerimizin engelliler tarafından kullanılabilir olması, kamu binalarının ve diğer binaların da engelliler tarafından kullanılabilir olması lazımdır. Bu konuda bilinç artıyor. Devlet olarak bizde, şehirlerimizi engelliler için erişilebilir hale getirmeye çalışıyoruz. Engellilerimiz için engelleri ortadan kaldırarak engelli olmayan insanlarla birlikte hiçbir sıkıntı çekmeden yaşayabileceğini, günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği hale getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de en büyük görev bizlere düşüyor, hepimize düşüyor. Sizin gibi derneklerin de toplum hayatına katılarak taleplerinizi devam ettirmeniz gerekiyor. Ben de bu toplumun bir ferdiyim, benimde bu toplumda haklarım var, öyleyse ben de bu haklarıma erişmek istiyorum diyerek her zaman bizlerden talep etmeniz gerekiyor. Son yıllarda bu konuda bir bilinç oluşuyor ama daha önce oluşturulan şehirlerimiz, binalarımız engellilerimiz için ne yazık ki çok uygun değildir. Bu konular düşünülerek yapılmamıştır. Bizler kamu binalarını engellilerin kullanımına uygun bir şekilde dönüştürmeye gayret ediyoruz. Yeni yapılan yapılarda, bu konulara dikkat etmeye gayret ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde bu bilinçlenme daha fazla olacaktır. Ama sizlerin mutlaka toplum içerisinde olması lazımdır. Bütün zorluğuna rağmen. Hiç kimse güçlü olduğuna, engelsiz olduğuna güvenmesin. Her an, her şey herkesin başına gelebilir. 'Engelli insanlar, engelsiz insanlara emanettir' Biz onların hayatlarını ne kadar kolaylaştırırsak, biz de kazanmış oluruz" sözlerine yer verdi. Ziyarette günün anısına Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi tarafından Vali Aziz Yıldırım’a Vali Yıldırım’ın adını taşıyan  Karacakılavuz el dokuma  kilim hediye edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ