Belediyeden kök hücre bağışına destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu yana sağlık alanında hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekleyerek "Öne Çık, Hayat Kurtar" sloganı ile kök hücre bağışı

GÜNDEM 20.02.2019 13:37:00 0
Belediyeden kök hücre bağışına destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen kök hücre bağışı kampanyasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeli kök hücre ve kan bağışında bulunarak lösemili hastalara umut oldu.  

 

KİMLER BAĞIŞÇI OLABİLİR

 

Öne Çık, Hayat Kurtar kampanyası kapsamında Kızılay Avrupa Bölge Kök Hücre Sorumlusu Nesrin Gürsul Akdağ tarafından Büyükşehir Belediyesi personeline kök hücre bağışı ile ilgili eğitim verildi. Eğitimde kök hücre bağışı yapmak için izlenecek yollar, kimlerin bağışçı olabileceği hakkında bilgi verildi.

 

PLAKET TAKDİM ETTİLER

 

Çorlu Kızılay Bağış Merkez Müdürü Metin Karadağ, Tekirdağ Kızılay Şube Başkanı Hamiyet Çizen ve Kan Bağışçı Kazanım Uzmanı Oya Koçak tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a kök hücre bağışına gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle plaket takdim edildi. Başkan Kadir Albayrak adına plaketi kabul eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Fatih Ünsal kök hücre ve kan bağışı konusunda desteklerinin devam edeceğini belirtti.

 

"SAĞLIK ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK"

 

Kök hücre bağışının birçok hayat kurtardığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Sosyal belediyecilik anlayışının en önemli faktörlerinden biri de halk sağlığı. Bu açıdan biz de halk sağlığını korumak ve bu konuda tedbirleri almak için en üst çabayı harcıyoruz. Türk Kızılay'ı ile gerçekleştirdiğimiz kök hücre bağışı da bu çabanın önemli parçalarından biri. Kampanyaya ilgisini esirgemeyerek kök hücre bağışında bulunan ve lösemili hastalara umut olan tüm büyükşehir personeline teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık alanındaki çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ