Mirasımızın İzinde 1'inci Balkan-Türk Kadın Çalıştayı

Edirne'de Trakya Üniversitesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ Temsilciliği tarafından 'Mirasımızın İzinde: 1'inci Balkan-Türk Kadın Çalıştayı' düzenlendi.

GÜNDEM 19.02.2019 19:06:00 0
Mirasımızın İzinde 1

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın destekleriyle Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kosova Parlementosu Başkanvekili Müferrah Şinik, milletvekilleri, akademisyenler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

"EVLADI FATİHAN"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından KADEM ve Trakya Üniversitesi tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başlayan etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın çalıştay ile ilgili mesajının okunmasıyla devam etti. KADEM Tekirdağ Temsilcisi ve Çalıştay Düzenleme Kurulu Üyesi Zeynep Şentop Şahin'in konuşmasının ardından konuşma yapan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, böyle bir çalıştayda konuşma yapmaktan ve değerli misafirlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Edirne'nin tarihinden söz eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Erhan Tabakoğlu, "Fatih’in doğduğu, Balkanları ve İstanbul’u fetheden şehir olan Edirne’de, Balkanlı soydaşlarımıza ‘Evladı Fatihan’ denir. Edirne, Evladı Fatihan’a baba ocağıdır. Balkanlar’ın en büyük hastanesinde her yıl ikiye katladığımız uluslararası hasta sayımızla soydaşlarımıza da şifa oluyoruz. Dış İşleri ile koordineli çalışarak tüm Balkanlar’a dokunmaya çalışıyoruz" dedi.

 

BALKAN-TÜRK KADIN ÇALIŞTAYI ÖNEMİNİ VURGULADI

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Erhan Tabakoğlu'nun ardından konuşma yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, medeniyetimizin önemli bir mihenk taşı olan kadim şehir Edirne’de bir Balkan-Türk Kadın Çalıştayı yapıyor olmanın önemini vurguladı. Çalıştayda protokol konuşmalarının ardından düzenlenen panelin  moderatörlüğünü Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem yaparken Müferrah Şinik (Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili ve Parlemento Başkanvekili), Salih Murat (Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi), Rıfat Feyziç (Karadağ Müftüsü) ve Dr. Pervin Hayrullah (Batı Trakya Türk Kadın Platformu, BAKEŞ) konuşmacı olarak yer aldı.

 

Haber / Seda AKYOL