6 bin 750 dekar mera ıslah edilecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2019 Yılı Mera İyileştirme ve Yönetimi projesi kapsamında Muratlı'nın Yukarısevindikli Mahallesi ile Süleymanpaşa'nın Demirli ve Nusratlı M

GÜNDEM 18.02.2019 14:11:00 0
6 bin 750 dekar mera ıslah edilecek

Gübre dağıtımına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

“ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak dağıtımın ardından yaptığı açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en büyük ıslah projesine imza attıklarını belirtti. Tarım ve hayvancılığın en önemli vizyonları arasında yer aldığını söyleyen Albayrak “Tekirdağ, verimli tarım arazilerinin üzerinde yer alan bir il. Biz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana ilimizde tarımı daha da geliştirmek amacıyla Türkiye'deki büyükşehirlere örnek olacak, çok önemli projelere imza attık” dedi. Albayrak, tarım ve hayvancılık alanındaki bu örnek projelerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini kaydetti.

 

KOMPOZE GÜBRE İLE ISLAH EDİLECEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından vasıf kaybedip yeterli düzeyde verim alınamayan meraları tekrar en yüksek verim alınabilecek hale getirmek amacıyla 2015 yılında başlatılan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi kapsamında, bugüne dek yaklaşık 100 bin dekar mera ıslahının yapıldığını belirten yetkililer “2019 yılında da devam eden olan proje kapsamında  18-21 Şubat tarihleri arasında Süleymanpaşa'nın Karabezirgan ve Evciler, Saray'ın Beyazköy ve Çukuryurt, Ergene'nin Sağlık, Malkara'nın Kavakçeşme, Müstecep ve İbribey ile Hayrabolu'nun Şalgamlı ve Yörgüç mahallelerinde toplam 6 bin 750 dekar mera, 20-20-0 kompoze gübre ile ıslah edilecek.  Böylece, ekonomik anlamda hayvancılık yapmak isteyen işletmeler, kaliteli kaba yem ihtiyaçlarının önemli bir kısmını çayır ve meralardan karşılamış olacak” dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ