Yüceer: Ergene'de bakteri bile yaşamıyor

Ergene Nehri'nin kirliliğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene'nin simsiyah aktığını belirtti. Ergene Nehri'ndeki suyun Türkiye'nin en kirli suyu olduÄ?

GÜNDEM 15.02.2019 14:25:00 0
Yüceer: Ergene

Mecliste torba yasa ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ergene’deki kirliliğe dikkat çekti.

 

VERİLEN SÖZLERİ ANIMSATTI

 

“Ergene benim seçim bölgem ben orada yaşıyorum. Çocuklarım orada doğdu büyüdü. O bir milyon çocuk gibi. Ergene simsiyah akıyor. Türkiye’nin en kirli suyu. İçinde bırakın canlıyı bakteri bile yaşamıyor. İçinde kalsiyumdan arseniğe her türlü ağır metal var” diyen Yüceer, Ergene için verilen sözleri de anımsattı. Yalnızca nehrin değil, kirli olan havzanın tamamının kirli olduğunu söyleyen Yüceer “Bakanın biri geldi ‘Biz Haliç’i temizlemişiz, Ergene bizim için çocuk oyuncağı’ dedi. ‘Ergene’de yüzeceğim’ dedi. Diğer bir bakan çıktı ‘Burada balık tutacağız’ dedi. Hiçbir şey yapılmadı. Dilovası’da aynı durumda” dedi.

 

“KİMSE ENERJİYE DÜŞMAN DEĞİL”

 

Hükümete de yüklenen CHP Milletvekili Candan Yüceer “Hem suçlusunuz hem güçlüsünüz. Enerji elbet de önemlidir. Elbet de vazgeçilmezdir. Kimse enerjiye düşman değil. İnsanlar çevreleri kirletilmesin sağlıkları gitmesin istiyorlar. Sizler o kadar vurdumduymazsınız ki insanlar ölmüş kanser olmuş umurunuzda değil. Varsa yoksa birilerini zengin etme sevdasındasınız” dedi. Bu torbanın 45. Maddesinde 2016 yılında bir değişiklik yapıldığını kaydeden Yüceer “Özelleştirilen enerji tesisleri 2019’a kadar çevre mevzuatına uygun hale getirilsin dendi. Çevreyi kirletmeyen önlemler alınsın denmiş. Yıl tamamlanmış 3 yıl geçmiş bir önlem alınmamış. Siz bunları aldınız canınız sağ olsun 2 yıl daha kirletmeye devam edin deniyor. Onların canı sağ olsun da asıl halkın canı ne olacak?” diyerek tepki gösterdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU