Öykü Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen öykü yarışmasında dereceye girenler, jürinin yaptığı değerlendirme sonucu belirlendi.

GÜNDEM 15.02.2019 14:09:00 0
Öykü Yarışması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye'deki kadın sorununa dikkat çekmek, kadınların yaşadığı sorunlara karşı toplumda duyarlılığı arttırmak, kadınların yaşadığı gerçek hikâyelerin geniş kesimler tarafından duyurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen"Bir Kadın Hikayesi" Öykü Yarışması sonuçlandı.

 

BİN 304 KATILIM

 

Türkiye'nin dört bir yanından toplam bin 304 katılımcının yer aldığı öykü yarışmasında, İstanbul'dan katılan Hatice Dökmen "R'leri Söyleyemeyen Çocuk" öyküsü ile birinci olurken; Tekirdağ'dan katılan Fatma Er "Bir Masaldın Oğlum, Bir Vardın Şimdi Yoksun" öyküsü ile ikinci oldu. Yarışmaya İzmir'den katılan Ayça Irmak "Dünyayı Kucaklayanlar" öyküsü ile üçüncü olurken, İstanbul'dan katılan Sibel Apaydın da "Kesemin Nağmeleri" isimli öyküsü ile mansiyon ödülüne layık görüldü.

 

ÖDÜLLER 8 MART’TA VERİLECEK

 

Finalistlere ödüllerinin, 8 Mart’ta düzenlenecek olan ödül töreninde takdim edileceğini belirten yetkililer, ayrıca, yine değerlendirme sonucunda yayınlanmaya değer bulunan eserlerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından basılacak olan "Bir Kadın Hikâyesi: Yaşanmış Kadın Öyküleri Seçkisi"nde yer alacağını kaydetti.

 

TEBRİK ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen bir büyükşehir belediyesi olduğunu ifade ederek “Sosyal Belediyecilik anlayışından yola çıkarak kadınlarımızın her daim yanında ve kendilerinin destekçisi konumundayız. Ben, düzenlediğimiz Bir Kadın Hikâyesi Öykü Yarışması'nda dereceye giren tüm finalistlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU