Türkünü Engelsiz Söyle

Kırklareli Üniversitesi tarafından yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı (2018-1) kapsamında desteklenen "Türkünü Engelsiz Söyle" Projesi'nin kapanÄ?

GÜNDEM 10.02.2019 16:13:00 0
Türkünü Engelsiz Söyle

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Dr. Emrullah Tören, proje ile engelli gençlerin toplumsal hayata aktif katılımlarının sağlanması, engelli gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân tanınması, engelli gençlerin özgüvenlerinin arttırılmasının sağlanması ve Kırklareli Üniversitesi öğrencisi olan engelli gençler ile Kırklareli’nde yaşayan engelli gençler arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin amaçlandığını ifade etti.

 

HAYATA KÜSMEDİ

 

Proje ekibindeki herkesin özel olduğunu dile getiren Tören, programın Âşık Veysel’in doğumunun 125. yılı anısına düzenlendiğini ve bu kapsamda proje ekibindeki Taha Ender Toprak’ın günümüzün Âşık Veysel’i olduğunu belirterek “Âşık Veysel, çiçek hastalığından dolayı gözlerini kaybetmişti. Taha Ender Toprak da 7 yaşında beyin tümöründen gözlerini kaybetti. Hayata küsmedi. Aksine kültür, sanat alanında ve okulunda başarılara imza attı” dedi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

 

Açılış konuşmasının ardından “Sihirli Ellerin Ritmi Korosu” Âşık Veysel’den seçme türküleri seslendirdi. Program, Taha Ender Toprak’ın solo performansı ve harmandalı gösterisi ile devam etti. Programın sonunda, Kırklareli Üniversitesi öğrencisi engelli gençler ile Kırklareli’nde yaşayan engelli gençlerden oluşan ekibin “Türkünü Engelsiz Söyle” klibinin gösterimi yapıldı. Program, projede emeği geçen katılımcılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ