Atatürk bu ülkenin kalbidir

Çorlu'da Atatürk Büstü'nün açılışında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Atatürk'ün sözleri meşale gibi yolumuzu aydınlatıyor" dedi. Tekirdağ

GÜNDEM 10.02.2019 16:03:00 0
Atatürk bu ülkenin kalbidir

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu’da yaptırılan Atatürk Büstü, düzenlenen törenle açıldı.

 

“MEŞALE GİBİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Hayatımız, ülkemiz ve dünyamızda yaşanan süreç Ata'mızın o zamanlarda, bu günlere yönelik söylemiş olduğu sözlerin ne kadar kıymetli olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. O sözler, meşale gibi yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

 

“ATATÜRK BU ÜLKENİN KALBİDİR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da açılışta yaptığı konuşmada “Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasının unutturulmaya çalışıldığı, ders kitaplarından çıkarıldığı böyle bir dönemde, Ata'mızın hatırasına ve mirasına sahip çıkmayı görev olarak kabul ediyoruz” dedi. Atatürk’e olan vefa borcunun bir gereği olarak ilçelere ve kırsal mahallelere Atatürk anıtları kazandırdıklarını, cadde, meydan ve parklara Atatürk siluetlerinin kurulumunu yaptıklarını dile getiren Albayrak, “Ata'mızın hatırasını yaşatmaktaki amacımız Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerini yaşatmaktır. Atatürk bu ülkenin kalbidir ve bu kalp ebediyen atacaktır” dedi.

 

“SEVGİSİ ASLA SÖKÜLEMEZ”

 

Bundan 100 yıl önce 38 yaşında bir Paşa’nın Samsun'a doğru yola çıktığını ve Kurtuluş Savaşı'nı sırtlandığını söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Yoksulluk içinde halkı ile birlikte yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı'nı kazandı. Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa etti. Bütün dünyaya örnek olacak bir ülke gerçekleştirdi.  Atatürk sevgisi bu topraklarda hiçbir zaman bitmez, yüreklerden bu sevgi asla sökülemez” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL