Tarihi çeşmeler restore ediliyor

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tarihi yapıları gün yüzüne çıkarabilmek adına tarihi çeşmeleri onarıyor.

GÜNDEM 10.02.2019 15:50:00 0
Tarihi çeşmeler restore ediliyor

Çorlu’ya ait Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü envanterinde tescilli 7 çeşme bulunduğunu belirten Çorlu Belediyesi yetkilileri “Bu çeşmelerden Koruma Bölge Kurulunca; Mustafa Ağa (Sinandede) Çeşmesi, Hastane Çeşmesi, Çoban Çeşmesi, Tavanlı Çeşme’nin projelerinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünce onay süreçleri tamamlandı. Çorlu Belediyesi tarafından bu 4 tarihi çeşme restore edilip hizmete sunulacak” dedi.

 

ONAY BEKLENİYOR

 

Paşa (Yeni) Çeşmesi için izni beklendiğini kaydeden yetkililer “Onay süreci tamamlanmayan bir diğer çeşme olan Çukur Çeşme’nin ise kurul kararı doğrultusunda Tekirdağ Müze Müdürlüğü gözetiminde Mart 2018 tarihi içerisinde çeşme yalağı için araştırma kazıları yapılmasına karar verildi” dedi.

 

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kültür varlıklarının restorasyonu için işlemlerin uzun ve zahmetli olduğunu dile getirdi. Sarıkurt, Çukur Çeşme ve Paşa (Yeni) Çeşmesi’nin onaylarının ardından diğer 2 çeşmenin de vatandaşların su ve temizlik ihtiyacını karşılaması amacıyla yeniden hayata kazandırılması için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ