Yaya Öncelikli Trafik kapsamında etkinlik düzenlendi

İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesinin ardından ülke genelinde düzenlene

GÜNDEM 6.02.2019 17:10:00 0
Yaya Öncelikli Trafik kapsamında etkinlik düzenlendi

Yaya Öncelikli Trafik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, polis memurları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 YAYA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Bugün bütün Türkiye’de, 81 vilayette bu program icra ediliyor. Niçin buna bu kadar önem veriyoruz. Niçin canlı yayınlar yapıyoruz. Çünkü yaya güvenliği çok önemlidir. İnsanı önceleyen, insana değer veren bir anlayışla hareket ediyoruz. İnsan, hayatta değer verebileceğimiz her şeyin önünde olan bir varlıktır. Her şey insanlar için. Bir yere gittiğinizde trafikte yayaların durumunu bir gözlemleyin. Gözleminiz sonucunda o yerdeki insanların birbirlerine olan tavır ve davranışları hakkında pek çok şey söyleyebilecek durumda olursunuz. Eğer insanlar birbirlerine saygılı iseler, hukuka riayet ediyorlarsa, kurallara uyuyorlarsa bunun ilk göstergesi trafiktir.   Yayalarımızda, trafik güvenliğine çok dikkat etmeli. İster yaya olalım, ister sürücü olalım güvenliğe çok dikkat edelim. Birbirimize saygı gösterelim" dedi.

 

 YAPILAN HATA, CANA MAL OLABİLİR

 

Yapılan hatanın, cana mal olabileceğini belirten Vali Yıldırım, "Bunun için trafikte azami dikkat göstermeliyiz. Yayalarla olan trafik kazalarında son bir yıl içerisinde Tekirdağ’da 450’ye yakın insanımız yaralanmıştır. Bu, 450 insanın acı çekmesi demektir. İşte bunlarla karşılaşmamamız için kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Avrupa’da yayalar yola adımı attıkları anda araçlar durur. Bu kültürü bizimde edinmemiz gerekiyor. Bu dikkatle, çalışmayla ve gayretle olacak bir şeydir" dedi. Vali Yıldırım, konuşmasının ardından yayalara ve sürücülere broşür dağıtarak tavsiyelerde bulundu.

 

Haber / Özge MERİÇ