Petshoplar'da hayvan satışı önlenecek

Kapıkule Sınır Kapısı'nda kaçak yollarla yurda sokulmaya çalışılırken yakalanan 20 cins yavru köpek sahiplendirilmek üzere Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerine teslim edildi.

GÜNDEM 5.02.2019 16:35:00 0
Petshoplar

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapmak isteyen Bulgaristan plakalı bir otomobilde, aralarında 'Çin Aslanı' olarak bilinen cins köpeğin de bulunduğu 20 cins yavru köpek yakalandı. Geçtiğimiz Aralık ayında Petshoplar'da satılmak üzere yurda kaçak sokulmak istenirken yakalanan köpekler, Ticaret Bakanlığı'nın HAYTAP ile yaptığı protokol gereği Edirne HAYTAP temsilcisi veteriner Kemal Çokal'a teslim edildi. Çokal, bahçesinde baktığı köpeklerin karantina süresi dolmasının ardından hayvan severler tarafından sahiplenebileceğini belirtti.

 

HAYVANSEVERLER SAHİPLENECEK

 

Çokal, yakalanan köpeklerin gerçek hayvanseverlere verilerek, sahiplendirileceğini belirterek "Aralık ayında Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yurda kaçak sokulan köpeklerin yakalandığı ihbarı geldi. Şu anda karantinası bittiği için bu hayvanlar satılmayacak. Biz tavsiyesini bekliyoruz. Petshop'larda üretilip satışının önlenmesi için federasyonumuz bunları hayvanseverlere sahiplendirecek. Kısırlaştırma ve tedavisini yapma şartıyla beraber. Ticaret Bakanlığı ile HAYTAP'ın yaptığı protokol gereği artık hayvanlar petshop'larda satışı önlenecek. Burada hayvan kaçakçılarına sesleniyorum artık kimse bu köpek ticaretine bulaşmasın. Yakalananlar artık gerçek hayvan severlerin ellerinde olacak" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ