"Mücadelemiz proje kaldırılana kadar sürecek"

Kapaklı-Çerkezköy arasında Pınarça mevkiinde yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral ile ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği yetkilileri, AK Parti milletvekillerinin

GÜNDEM 4.02.2019 16:30:00 0

Sivil toplum kuruluşları ve Tekirdağlılar tarafından yapılan bilgi edinme başvurularına Bakanlık ve Elektrik Üretim A.Ş tarafından verilen yanıtta “Projenin ÇED raporu hazırlanma aşamasında olup ÇED süreci devam etmektedir, Bahsi geçen konular Bakanlığın takdirindedir” denildiğini ifade eden yetkililer “Bu projenin iptal edilmediği anlamına geliyor. AK Parti Tekirdağ milletvekillerinin açıklamaları bir dayanaktan yoksunmuş, hatta daha kötüsü bir seçim aldatmacasıymış” dedi.

 

“HALKIN KUŞKULARI DOĞRULANDI”

 

Halkın termik santralin iptaline ilişkin kuşkularının doğrulandığını belirten Çevre Gönüllüleri Derneği yetkilileri, Tekirdağ halkının termik santral konusunda kararlılığının sürdüğünü belirterek “Tekirdağ halkı Trakya’nın kalbine saplanmak istenen termik santral hançeri konusunda, ölüm bacaları konusunda ‘olmaz be ya!’ demeye devam ediyor. Mücadelemiz sonuna kadar, termik santral projesi ortadan kaldırılıncaya kadar kesintisiz sürecek” dedi. Trakya’da kömürlü termik santrallerin önünü açan Çevre Düzeni Planı değişikliklerinin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini belirten Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Proje Sorumlusu Onur Akgül de “Çerkezköy’deki de dahil olmak üzere, Trakya’yı tehdit eden 3 kömürlü termik santral projesinden vazgeçilmesi gerekiyor. Bunun için, Trakya’da kömürlü termik santrallerin önünü açan, tarım ve orman alanlarını enerji üretim alanı olarak değiştiren Çevre Düzeni Planı değişikliklerinin bir an önce iptal edilmesi gerekiyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ