Sağlık Bilimlerinde A'dan Z'ye Bilimsel Planlama

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ADDG Çalışma Grubu ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı tarafından "Sağlık Bilimlerinde A'dan Z'ye

GÜNDEM 4.02.2019 13:46:00 0
Sağlık Bilimlerinde A

Sağlık Bilimlerinde A’dan Z’ye Bilimsel Çalışma Planlama, Yazım ve Yayın Süreçleri konulu toplantıda, bilimsel çalışma nasıl planlanır ve yürütülür, niçin bilimsel çalışma yapılır, hipotez oluşturma, çalışma tasarımı, ekip oluşturma, tez danışmanlığı süreci, veri kaydı ve değerlendirme gibi konularda bilgi verildi. Prof. Dr. Cem Uzun, “Ulusal ve Uluslararası Yayıncılık Kavramı”, “Açık Erişimli Dergiler”, “Elektronik Dergicilik”, “Açık Erişim ve Açık Bilim Nedir?”, “Türk Tıp Dizininde Nasıl Yer Alınır ve Kalıcı Olunur?”, “Uluslararası Dizinlere Girmek” gibi başlıklarda sunumlar yaptı.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

 

Trakya Üniversitesi, Aralık 2018’de ev sahipliği yaptığı ve Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Başkanı Pippa Smart ile eski Başkan Ana Marušić’in konuşmacı olarak katıldığı 3. Uluslararası Trakya Üniversitesi Bilimsel Dergiler Sempozyumu’ndaki veriler tüm üniversitelerle paylaşmaya devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda, Avrupa Bilim Editörleri Birliği (EASE) Yönetim Kurulu Üyesi, TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin Fen Bilimleri Komitesi Üyesi ve Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun tarafından akademik dergicilik ve kalite yükseltme çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi.

 

SORU CEVAP BÖLÜMÜYLE SONA ERDİ

 

Pubmed/MEDLINE dizinine kabul edilen Türkiye adresli üniversite dergileri içinde ilk ve tek örnek olan Balkan Medical Journal’ın başarısında önemli pay sahibi olan Prof. Dr. Cem Uzun toplantıda, Trakya Üniversitesi akademik dergilerinin ulusal ve uluslararası indekslenme süreçlerinden ve bilim camiasında tanınırlığının artırılması yolunda atılan adımlardan söz etti. ve Aynı zamanda Avrupa Bilim Editörleri Birliği yönetim kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı olan Prof. Dr. Cem Uzun tarafından verilen eğitim kapsamında çeşitli oturumlarla gün boyu devam eden program soru cevap bölümüyle sona erdi.

 

Haber/Seda AKYOL