Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı  

Çerkezköy Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumu dün saat 15:00'da yapıldı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan meclis toplantısında 5 gündem

GÜNDEM 1.02.2019 16:50:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı  

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında düzenlenen Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumuna mazeretleri nedeniyle CHP Belediye Meclisi Üyesi Ali Çalışkan ile AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Çiftçi katılmadı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda düzenlene Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumunda 5 gündem maddesi görüşüldü. 1. Gündem maddesinde Çerkezköy sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı görüşülürken Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerde yer alan 4 adet hissenin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oybirliğiyle  havale edildi. 2. gündem maddesinde yer alan Çerkezköy Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ nün memur dolu kadro değişikliği cetvelinde 6 adet kadroda derece değişikliği yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde ise TREDAŞ Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin imar planı tadilatı hakkındaki yazıları görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na  oybirliğiyle havale edildi.

 

"KİRA ÜCRETLERİNDE ARTIŞ YAPILMASI GEREKİYOR"

 

Gündemin 4. maddesinde yer alan Çerkezköy Kaymakamlığı Fevzipaşa  Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nin  kira ücretleri hakkındaki talebi görüşüldü. Bu madde üzerinde konuşan Başkan Akay belediyeye ait Aile Sağlığı Merkezleri içinde Çerkezköy’deki Aile Sağlığı merkezlerinin kira ücretlerinin Kapaklı ve Çorlu'da çok düşük olduğunu  ve uzun süredir de artış yapılmadığını bu konuda makul bir ücret artışının yapılması gerektiğini belirtti. Gündemin 4. maddesi de Tarife Komisyonu’nda görüşülmek üzere oy birliğiyle havale edildi. Ardından gündemin son maddesinde yer alan Çerkezköy Sağırlar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin yer tahsisi talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na oybirliğiyle havale edildi.

 

5 ŞUBAT'TA TOPLANACAK

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumu sona erdi. Komisyonlara havale edilen maddelerin karara bağlaması kapsamında Çerkezköy Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı ikinci  oturumunun 5 Şubat Salı günü saat 15:00’da toplanması kararlaştırıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ