Sandığa bülbül atılıp da karga çıkmasına izin vermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi, bugün saat 10:00'da düzenlediği basın toplantısı ile Tekirdağ'da seçim startını verdi. Basın toplantısında konuşan CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Ö

GÜNDEM 31.01.2019 17:15:00 0
Sandığa bülbül atılıp da karga çıkmasına izin vermeyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler için startını verdi. Bugün saat 10:00’da Tekirdağ’da bir otelde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, 31 Mart seçimlerinde de yeniden aday olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile 11 ilçenin belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

 “SOSYAL DEMOKRAT HALKÇI BELEDİYECİLİK DEVAM EDECEK”

 

Basın toplantısında konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör “31 Mart yerel seçimleriyle ilgili seçim startımızı bugün veriyoruz. Belediye başkan adaylarımızı belirledik. Zaten mevcut belediye başkanlarımız tüm ilçelerde sosyal demokrat belediyecilikle seçmenlerimizi buluşturmuştu. Sosyal demokrat halkçı belediyecilik, önümüzdeki dönemde de tüm Tekirdağ’da, tüm ilçelerimizde devam edecek. Buna inanıyoruz” dedi.

 

“SON 19 AYIN EN YÜKSEK İŞSİZLİK ORANI”

 

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da “Bugün iktidarda bulunan kadroların konuştuklarına baktığınız zaman sanırsınız bu ülkenin gündeminde bir ekonomik kriz yok, vatandaşın hiçbir sıkıntısı yok. Halkın gerçek gündemini unutturmaya çalışıyorlar. İşsizlik oranı yüzde 12’ye yaklaştı. Çalışmak isteyip de iş bulmaktan umudunu kesip vazgeçenleri de dahil ettiğimiz zaman 6 milyon kişi oldu, işsizlik yüzde 17 oldu. Her 100 gencimizden 22’si işsiz. Geçen seneye göre genç işsizlik yüzde 3 arttı. Şuandaki işsizlik oranı son 19 ayın en yüksek işsizlik oranı” dedi.

 

“BU PAHALILIĞIN NEDENİ ÜRETİMSİZLİK”

 

Çarşı ve pazardaki yüksek fiyatlarla ilgili de konuşan Öztrak “Bu pahalılığın nedeni üretimsizliktir. Bugüne kadar üretime hiç önem vermediler. Şimdi ne oldu? Balkanlardan getirdiğimiz hayvanı yine Balkanlardan ithal ettiğimiz, komşu ülkelerden ithal ettiğimiz samanla besler hale geldik. Hayvan ithalatçısına parasını peşin öderken hayvan üreticisine hak ettiği destekleri veremiyoruz. Ondan sonra şikayet ediyoruz niye üretmiyorlar diye. Milletin sırtından doyuyorlar, ondan sonra bir tane kuru soğana muhtaç ediyorlar” dedi.

 

“KOVANIN DİBİ DELİK”

 

Öztrak “Uluslar arası kuruluşlar 2019’da Türk ekonomisi önemli oranda daralacak diyor. Damat 2019’da kaliteli büyüme olacak diyor. Kaliteli büyüme ne demek, büyüme yok ki kaliteli olsun. Türkiye’yi dünyada enflasyonu en yüksek 10 ülkeden biri haline getirdiler.  Kovanın dibi delik, bunlara para dayanmıyor” ifadelerini kullandı.

 

“SANDIĞA BÜLBÜL ATILIP KARGA ÇIKMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

 

Son günlerde Tekirdağ’da yaşadıkları bir olayı da anlatan Faik Öztrak “Seçimlerin güvencesi seçim kurullarına, hakimlere emanettir. Hayrabolu’da Kılıçlar Köyü’nde 118 tane seçmenin seçmenliği donduruldu. Bizim arkadaşlarımız buna itiraz ettiler. İlçe Seçim Kurulu karar verdi. 4 üye itiraz haklıdır dedi, 3 tane üye itiraz reddedilmeli dedi. İlçe Seçim Kurulu başkanı 4 tane üyenin oyunu görmezden gelip 3 tanesini geçerli saydı ve itirazı reddetti. Arkadaşlarımız bu karara İl Seçim Kurulu’nda itiraz ettiler. İl Seçim Kurulu da İlçe Seçim Kurulu haklı dedi. İşi Ankara’ya götürdük. Ankara ‘Bu verdiğiniz karar doğru değildir, bu verdiğiniz kararda tam kanunsuzluk vardır’ dedi. Ben sandıkta olan bitene itiraz edeceğim hakime güvenemezsem nasıl yapacağız bu seçimi? Bundan sonra biz sandığa bülbül atılıp da karga çıkmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

 

“ÜRETİM YOK, FAKAT PAHALILIK ÇOK”

 

Memlekette üretim olmadığını, fakat pahalılığın çok olduğunu dile getiren Öztrak, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yılda yaptığı hizmetlerle ilgili de bilgi vererek “Biz insanımızı Türkiye’nin her yerinde en gelişmiş insani standartlara ulaştırmak için milletimizin oylarına talibiz. Aynı zamanda 24 Haziran’dan sonra baş aşağıya giden bu tek adam parti rejiminin kendine çeki düzen vermesi için, ekonomideki bu sıkıntıların biran önce bitebilmesi için de milletimizin bize vereceği oyların aynı zamanda bu koltuk ittifakına, bu kibir ittifakına bir sarı kart anlamına geleceğini de görüyoruz” dedi.

 

SORULARI YANITLADI

 

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, 31 Mart Yerel Seçimlerde CHP Yönetimi tarafından aday gösterilmeyen Kırklareli’nin mevcut Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun, “Bu kararı tanımıyorum, kabul etmiyorum” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Sonuç itibarı ile bu kararı genel merkezimiz vermektedir. Sayın Kesimoğlu’nun tanıyıp tanımaması kendi takdiridir. Ama genel merkezimiz kılı kırk yararak, kiminle yürüyeceğine karar vermiştir. Öyle de devam edecektir. Karar değiştirmek gibi teknik bir sıkıntı yoksa karar değiştirmek gibi bir huyumuz yok” dedi. CHP heyeti, basın toplantısı sonrasında pazar yeri ziyaretinde bulunarak esnaftan bilgi aldı, vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU