Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi projesi

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin gelişmesi amacıyla başlattığı "Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi" projesi kapsamında y

GÜNDEM 31.01.2019 15:31:00 0
Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi projesi

Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi, kapsamında yapılan Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi’nin inşaatının tamamlandığını dile getiren Başkan Uyan, çevre düzenlemesinin ardından merkezin içinde bulunan sosyal alanların açılışının kısa süre içerisinde yapılacağını belirtti.

 

VATANDAŞLARIN TÜM İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLECEK

 

2 Milyon TL yatırım bedeli olan kültür merkezinin içerisinde sağlık merkezi, muhtarlık, nikah salonu, düğün salonu, kafeterya, teras katı ve çok amaçlı salon olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını belirten Başkan Uyan, "Çok amaçlı Kültür Merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında kaba inşaatı tamamlanarak giriş kısmının ve çevre düzenlemesinin yapımına başlandı. Büyük oranda tamamlanan binanın çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından kahvehane ve market gibi sosyal alanları içerisinde barındıran giriş katının ihale aşamasının ardından önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor" sözlerine yer verdi. 

 

KISA SÜRE İÇİNDE AÇILACAK

 

Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle ilçede köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin geliştiğini dile getiren Başkan Uyan, "İlimizin büyükşehir statünse kavuşmasıyla köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını belirledik. İhtiyaçlarımız arasında en önemlisi olan kültür merkezlerinin temellerini attık. Binamız; sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya, teras katı ve çok amaçlı salon olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı. Kaba inşaatın biten binamızın çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla kısa süre içerisinde açılışını yapacağız" şeklinde konuştu.

 

Haber / Seda AKYOL