"Amacımız, kültürel varlıkların korunması ve geliştirilmesi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Miras Atölyesi projesi kapsamında Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası konuşan Tekirda?

GÜNDEM 29.01.2019 14:21:00 0
"Amacımız, kültürel varlıkların korunması ve geliştirilmesi"

Tekirdağ'da var olan kültürel varlıklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin ile Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürü Yusuf Şamiloğlu katıldı.

 

NAZIM VE UYGULAMA ÇALIŞMALARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Miras Atölyesi kapsamında Süleymanpaşa, Çerkezköy, Ergene, Saray ile Şarköy’ün Gaziköy, Hoşköy ve Uçmakdere Mahallerinde ki tarihi ve kültürel varlıkların restorasyon, koruma amaçlı nazım ve uygulama çalışmaları görüşüldü.

 

“GELECEK KUŞAKLARLA BULUŞTURULMASINI AMAÇLIYORUZ”

 

Tekirdağ'ın çok önemli tarihi miraslara sahip olduğunu belirten Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Miras Atölyesi projesi kapsamında var olan tarihi ve kültürel mirasın gelecek kuşaklarla buluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Başkan Albayrak ayrıca, "Tekirdağ Bizans ve Osmanlı Devleti döneminden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu dönemden bize miras kalan yapıları yeniden gün yüzüne çıkarmak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır" şeklinde konuştu.

 

Haber/ Özge MERİÇ