13 yaşındaki İlyas yaşamını yitirdi

Malkara'da Murat Erbay Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki İlyas Mollasüleyman, menenjit hastalığı nedeniyle sevk edildiği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

GÜNDEM 27.01.2019 19:23:00 0
13 yaşındaki İlyas yaşamını yitirdi

Malkara'da 1 yıl önce MS hastalığından babası Lokman'ı kaybeden ve annesi Nazmiye Mollasüleyman ve 3 kardeşi ile birlikte yaşayan İlyas Mollasüleyman, geçtiğimiz pazar günü evde rahatsızlanarak ateşi yükseldi. Yakınları tarafından Malkara Devlet Hastanesi'ne götürülen İlyas ilaç verilerek, evine gönderildi. Evde yeniden rahatsızlanan Mollasüleyman, bu kez de Edirne'de bulunan Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlyas, buradaki ilk müdahalesinin ardından, ambulansla Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 'Menenjit' teşhisi konulan İlyas Mollasüleyman doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

 

"İLAÇ VERİP EVE GÖNDERDİLER"

 

İlyas Mollasüleyman’ın amcası Mustafa Mollasüleyman yeğeninin rahatsızlandığı gün 3 hastaneye götürüldüğünü belirterek, "Yeğenim İlyas Mollasüleyman pazar günü hastalanıyor ve aynı gün ağabeyi İrfan Mollasüleyman, Malkara Devlet Hastanesi'ne götürüyor. Hastanede muayene eden doktor, ilaç verip eve gönderiyor. Bir, iki saat sonra yeğenim tekrardan hastalanıyor. Bu kez ağabeyi, İlyas’ı Keşan Devlet Hastanesi'ne götürüyor. Buradaki tedavisinden sonra Keşan’dan Edirne’deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ediyorlar. ‘Menenjit’ teşhisi koyulduğunu biliyoruz. Burada doktorların tüm müdahalesine rağmen maalesef yeğenim hayatını kaybetti. İçimiz yanıyor. Çok üzgünüz. Diyecek kelime bulamıyorum. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun" dedi. Amca Mollasüleyman, Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından, yeğeninin Malkara'daki evinin ilaçlandığını, arkadaşlarından kan örnekleri alındığını ve yakınlarına antibiyotik tedavisi uygulandığı belirtti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ