Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, 14 bin ziyaretçiyi ağırladı

Sömestr tatilini fırsata çeviren çocuklar Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'ne akın etti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çocuk Müzesi'nin açıldığı tarih olan 29 Ekim

GÜNDEM 25.01.2019 17:20:00 0
Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, 14 bin ziyaretçiyi ağırladı

Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi öğrencilerin yarıyıl tatiline girmesiyle ziyaretçi akınına uğradı. Çocuklar, Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde görevli uzman eğitmenlerin eşliğinde hem eğlendi hem de yaratıcılıklarını geliştirdi.

 

YAŞAYARAK ÖĞRENME FIRSATI YAKALADILAR

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyet’in çocukları için hizmete sunulan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi bugüne kadar 14 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sömestr tatilini fırsata çeviren çocuklar ise Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne akın etti. 19 Ocak-23 Ocak tarihleri arasında bin kişiyi ağırlayan Çocuk Müzesi’nde çocukların hem eğlenecekleri hem de yaratıcılıklarını geliştirecekleri atölye çalışmaları düzenlendik. Çocuklar atölye çalışmalarında doyasıya eğlendi; yeni arkadaşlıklar edinerek yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladı” şeklinde konuştu.

 

‘ELLERİM İŞLİYOR, ZİHNİM ÇALIŞIYOR’

 

En büyük yatırımları çocuklara yaptığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “STEAM yani Finlandiya Eğitim modelinden yola çıkarak ‘Ellerim işliyor, zihnim çalışıyor’ mottosuyla hizmet veren Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde çocuklar yaşayarak, yaparak ve deneyim kazanarak öğreniyorlar. Bizim en büyük yatırımımız çocuklarımıza. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak az. En büyük hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacak olan çocuklarımıza okul dışında da eğitim alacakları alanlar oluşturmak. Bu hedefle yola çıktığımız Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müze’miz uzman eğitim kadrosuyla hizmet vermeye; çocuklarımıza farklı deneyimler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yarıyıl tatilinde de çocuklara hizmet vermeye; onları geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Yarıyıl tatilini fırsata çevirmek isteyen tüm çocukları ve ailelerini Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ATÖLYE ÇALIŞMALARI

 

Edirne Belediyesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde düzenlenecek olan Hadi Anlat Bakalımisimli atölye çalışmasına yarıyıl tatili boyunca Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Saat: 14.00’te 4-7 yaş grubu; Saat: 16.00’da da 7-12 yaş grubu çocuklar katılabilecek. Yine yarıyıl tatili boyunca düzenlenecek olan ‘Sihirli Değnek’ isimli Drama-Müzik Atölyesi; Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri düzenlenecek. Saat 14.00’teki atölye çalışmasına 4-7 yaş; Saat: 16.00’daki atölye çalışmasına ise 7-12 yaş grubundaki çocuklar katılabilecek. Ayrıca yarıyıl tatili boyunca her gün Saat: 11.00’de Sarı Alan olarak adlandırılan Vahşi Yaşam ve Yardımseverlik; Veterinerlik ve Sevgi alanında: Saat:13.00’te Mavi Alan olarak adlandırılan Çevre ve Saygı; Trafik ve Hoşgörü alanında; Saat: 15.00’te Yeşil Alan olarak adlandırılan Paleontoloji Adası, Buzul Adası, Bilim Adası, Entomoloji Adası’nda eğitim seansları düzenlenecek.

 

Haber/ Aleyna ÇELİK