"Amacımız lösemi ile ilgili farkındalık yaratmak"

Kırklareli Üniversitesi ile Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) arasında öğrencilere lösemi ile ilgili farkındalık kazandırmak ve donör olmaya teşvik etmek amacıyla "Canım Kardeşim" Projesi Ä?

GÜNDEM 24.01.2019 15:00:00 0

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Senato Odası’nda düzenlenen törende Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher Erçek tarafından işbirliği protokolü imzaları atıldı. Protokol kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik, Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğrencileri tarafından bir takım etkinlik düzenleneceği kaydedildi.

 

"LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA KARŞI DUYARLILIĞI ARTTIRMAYI AMAÇLIYORUZ"

 

İmza töreni Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Düzenlenecek olan proje ile hem öğrencilerin duyarlılıklarının artacağına hem de insanlık için faydalı bir iş yapılacağına vurgu yapan Rektör Şengörür, "İmzaladığımız protokol; Üniversitemiz ve Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) işbirliğinde Üniversitemiz öğrencilerinin akran eğitimi yoluyla; lösemi hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Lösemili çocuklara karşı duyarlılıklarını arttırmak, lösemili çocuklar için yapılacak etkinliklerle gönüllü olarak çalışmalarını sağlamak ve lösemili çocuklar için kan ve kemik iliği bağışçısı olmaya özendirmek gibi birtakım aktiviteleri kapsıyor. Bu vesileyle LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher Erçek’e, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür V. Dr. Öğr. Üyesi İlknur Metin Akten’e, Üniversitemiz Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı hocalarımıza ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

 

“VAKFIMIZ İÇİN DAHA KIYMETLİ”

 

Projenin en önemli noktasının öğrencilerde lösemi ile ilgili farkındalık oluşturulması olduğuna belirten LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher Erçek, “Vakfımıza maddi destek sağlayacak pek çok insan var. Ancak öğrencilerin farkındalık oluşturarak birçok kişinin yapamadığı şeyi yapıyor olması hem bizim hem de vakfımız için daha kıymetli. Bu sebeple bu ve benzeri projelerde her türlü desteği sağlamaya ve sizlerle birlikte yürümeye hazırım” şeklinde konuştu.

 

Haber/ Seda AKYOL