Aile şirketleri için yol haritası eğitimi verildi

Yönetim Danışmanı Profesyonel Yönetici Koçu ve Eğitmen Ali Coşkun'un konuşmacı olarak katıldığı Aile Şirketleri İçin Yol Haritası Eğitimi, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası ev sahipli?

GÜNDEM 23.01.2019 17:30:00 0
Aile şirketleri için yol haritası eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Eğitim Salonu’nda dün saat 13:30’da düzenlenen eğitime çok sayıda firma üst düzey yöneticileri ile mali işler yöneticileri katıldı. Eğitimde temel ilke ve değerlerin oluşturulması, aile üyeleri ve profesyonellerin yönetim ilkeleri, aile konseyi (meclisi), 2. ve 3. kuşağın yönetime hazırlanması ile süreklilik, genel hükümler, aile üyelerinin gelirleri ve harcamalarının düzenlenmesi, mülkiyet hakları ve yan hakları konuları anlatıldı.

 

TÜRKİYE’ DE YÜZDE 95’İ AİLE ŞİRKETİ

 

Aile şirketlerinde sürdürülebilir başarının anahtarından bahseden Eğitmen Ali Coşkun, “Aile şirketlerinden başarılı olmak istiyorsanız hayatımızın her alanında olduğu gibi bir işe başlamadan önce hedefimizi belirlemeliyiz.  Daha sonra doğru strateji uygulayarak verimli çalışmaktır” dedi. Ülkelere göre aile şirketlerinin oranlarından bahseden Eğitmen Coşkun, “ABD’ye kayıtlı şirketlerin yüze 90’ı, İspanya’da yüzde 80’i, İtalya’da yüzde 95 ‘i, İsviçre’de yüzde 85’i, Türkiye’ de ise yaklaşık yüzde 95’i aile şirketidir” şeklinde konuştu.

 

AİLE ŞİRKETİNİN YOK OLMA NEDENLERİ

 

Türkiye’de yok olan 100 aile şirketinin yok olma nedenlerini dile getiren Eğitmen Coşkun, “Aile şirketlerinin yok olmalarının sebepleri başında ailelerin iç çatışması gelmektedir. Zaten aile içinde birliği olmayan bireyler iş hayatında da birlik kuramayıp çok kısa bir sürede şirketin yok olmasına sebep olur. Genel olarak aile şirketlerinde çıkan sorunlar arasında abi-kardeş çatışmaları, kardeş- yeğen-kuzen kavgaları da çok fazla görülen ve duyulan yok olma sebeplerindendir. Aile kavgalarının yanı sıra yok olmaya sebep olacak bir önemli sebep için miras kavgalarıdır” ifadelerini kullandı.

 

“YENİLİKÇİ OLMAK SON DERECE ÖNEMLİ”

 

Kurumsallaşma için üç kilit alan olduğuna değinen Eğitmen Coşkun, “Kurumsallaşma aslında çok sayıda strateji bulunmaktadır ama bizim üç kilit alan olduğunu söyleyebilirim. İlk olarak analiz ve doğru yapılandırma yapılmalıdır. Bir diğeri ise çalışılan ortaklar arasından uyum ve anlayış çok önemlidir.  Son olarak ise takip ve yenilikçi olmak son derece önemlidir.  Şu konuya da değinmek isterim ki bir aile şirketi olarak kendinize bir lider belirlemeniz gerekmektedir. Zaten bu liderler genelde kurucular olmaktadır” sözlerine yer verdi.

 

“KOÇLUK DESTEĞİ İLE BİLİNÇLENDİRİLMELİ”

 

Aile üyelerinin varsa ortaklarının ve personellerinin yönetim ilkelerinden bahseden Eğitmen Coşkun, “Aile ve ortaklar arasından ilişkiler son derece önemlidir. Aile üyelerinin yada ortaklarının yetkinliklerinin ölçümlenmesi yani kişilik ve yönetim becerileri testleri ile eğitimler ver koçluk desteği ile bilinçlendirilmesi. Aile üyelerinden diğer kişilerin olası yeni ortakların icra ve yönetim kurallarına girmeleridir. Aile ve ortaklarının amaçlarına göre ayrımı. Personele ve profesyonel yöneticilere karşı yaklaşımları” dedi. 2. ve 3. kuşağın yönetime hazırlanarak sürekliliğin daha güvenilir bir şekilde sağlanacağını belirten Eğitmen Coşkun, “ Yeni neslin yetişmesi aile şirketleri için çok önemlidir. Bunun için nesli devam ettirecek olan kişi ya da kişiler danışman koçlardan eğitimler almalılardır” dedi. Eğitim, Eğitmen Ali Coşkun’un katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

 

Haber/ Seda AKYOL