Trakya Bölgesi'nde iklim değişikliğinin etkileri konuşuldu

Trakya Bölgesi'nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı projesi kapsamında üçüncü yönetim kurulu toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 17.01.2019 16:39:00 0
Trakya Bölgesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantına, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, TRAKYAKENT Müdürü Behçet Atlı, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı personeli ve Proje Koordinatörü Levent Tuna, NKÜ Öğretim Üyesi ve Proje Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut,NKÜ Öğretim Üyesi ve Proje İklim Değişikliği Modelleme Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukcuve NKÜ Öğretim Görevlisi ve Proje Veri Toplama ve İşleme Koordinatörü Dr. Bahadır Altürk katıldı.

 

DEĞERLENDİRME YAPILDI

 

Trakya Bölgesi'nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi değerlendirme toplantısında, projenin bugüne kadar yapılan faaliyetleri, yıllık rapor ve ekleri, proje bütçesi, eğitim programları, Şubat ayında düzenlenecek proje final konferansı, iklim değişikliği, TR21 Trakya Bölgesi’nde iklim değişikliğinin etkileri ve uyum stratejileri konusunda basılacak proje kitabı hakkında değerlendirmeler yapıldı. Proje faaliyetlerinin öngörülen takvime uygun olarak devam ettiği, iklim değişikliği ve etkilerinin tahmin edilmesi çalışmalarının tamamlandığı, sonuçların yaygınlaştırılması ve farkındalığın maksimum düzeyde artırılması için çaba sarf edildiği kaydedildi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK