Öykü Yarışması'na bin 304 başvuru

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 'Bir Kadın Hikâyesi Öykü Yarışması'nda bin 304 eser yarışacak. kadınların gözüyle yaşanmış, kadın hikâyelerinin kaleme alınd?

GÜNDEM 15.01.2019 14:48:00 0
Öykü Yarışması

Bin 304 eserin yarışacağı Bir Kadın Hikâyesi Öykü Yarışması kapsamında yapılacak inceleme ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı önderliğinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, üniversiteden 2 akademisyen, Edebiyat öğretmeni ve Büyükşehir Belediyesi şube müdürleri ile personeli katıldı. Toplantıda, yarışma detayları ve eserlerin değerlendirilip incelenmesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

YAŞANMIŞ KADIN ÖYKÜLERİ SEÇKİSİ'NDE YER ALACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Türkiye'deki kadın sorununa dikkat çekmek, kadınların yaşadığı sorunlara karşı toplumda duyarlılığı arttırmak, kadınların yaşadığı gerçek hikâyelerin geniş kesimler tarafından duyurulmasını sağlamak ile kadınların aileleri ve çevreleri ile daha güçlü bir iletişim kurmasının yolunu açmak amacıyla düzenlediği "Bir Kadın Hikayesi" Öykü Yarışması'na katılım yoğun oldu. 'Bir Kadın Hikâyesi Öykü Yarışması' kapsamında yarışma şartnamesini dikkate alarak eserlerini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne gönderen bin 304 kadın yazarın eseri, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan komisyon tarafından farklı kategorilerde titizlikle değerlendirilip incelenecek. Yapılacak olan değerlendirme ve incelemenin ardından birincilik ödülü olarak 10.000,00 TL, ikincilik ödülü 7.500,00 TL, üçüncülük ödülü 5.000,00 TL,  ve 3.000,00 TL Mansiyon ödülü verilecek. Değerlendirme sonucunda yayınlanmaya değer bulunan eserler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından basılacak olan "Bir Kadın Hikâyesi: Yaşanmış Kadın Öyküleri Seçkisi"nde yer alacak.

 

Haber / Özge MERİÇ