Yeteneğinle Engelini Aş

Edirne Hüseyin Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından engelli yetişkinler için eğitim fırsatları oluşturma ve Erasmus+Yetişkin Eğitimi Projeleri kapsamında  "Yeteneğinle Eng

GÜNDEM 14.01.2019 15:46:00 0
Yeteneğinle Engelini Aş

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arda Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Edirne Hüseyin Hüsnü Tekışık Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından projenin amaçları ve işleyiş süreci konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı. Düzenlenen toplantıya Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da katıldı. 

 

15 PSİKOLOJİK DANIŞMAN EĞİTİM VERECEK

 

“Yeteneğinle Engelini Aş” Projesi ile öğrenim çağı dışına çıkmış olan özel gereksinimli öğrencilerin ihtiyaçlarını, ilgi alanlarını ve yeteneklerini göz önünde bulundurarak en uygun kursa yerleştirmek için bir ölçme aracı geliştirmenin hedeflendiği kaydedildi. Bu araçla, özel gereksinimli yetişkinlerin ilgi alanlarını ve yeteneklerini keşfedecekleri, öz-farkındalıkları, öz yetenekleri ve özgüvenlerinin artacağı belirtildi. Projenin ortak ülkeleri Almanya, İtalya, Romanya ve Yunanistan olduğu belirtilirken proje süresince toplantılar düzenleneceği açıklandı. 5 katılımcı ülkeden 15 psikolojik danışmanın, özel eğitim öğretmenleri ve özel eğitim uzmanları ile öğrenim ve eğitim faaliyetleri düzenleyeceği ifade edildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE