Gazilerden, Kent Konseyi'ne teşekkür ziyareti

Sarıkamış Şehitlerini anma programına katılan Çerkezköylü gaziler, program dönüşü Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe'yi ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür et

GÜNDEM 13.01.2019 17:14:00 0
Gazilerden, Kent Konseyi

Kars’ta düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma programına katılan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Kars dönüşü katkılarından dolayı Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe’yi ziyaret etti.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ”

 

Yarlıgan ve beraberindeki gaziler, Funda Serfiçe’ye Sarıkamış’tan aldıkları atkı ve bere, Sarıkamış Şehitlerinin toprağı ve şehit annelerinin yazdığı bazı mektupları hediye etti. 1914’te Sarıkamış’ta 60 bini donarak olmak üzere 76 bin şehit verildiğini dile getiren Serfiçe “1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında Sarıkamış yakınlarındaki Allahuekber Dağları’nda Kars’ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin asker donarak şehit oldu. Başkomutan Vekili Enver Paşa büyük bir güçle, Rusları hiç beklemedikleri bir yerden, Allahuekber Dağları’nı aşarak vurmayı ve Kars’ı yeniden vatan topraklarına katmayı hedeflemişti. Allahuekber Dağları’nın yer yer 2-3 bin rakımlı geçitlerinde ısı 0’ın altında 30 dereceye kadar düşüyordu. Türk askerlerinin büyük bir bölümü ise çölden gelmişti ve üzerlerinde yazlık üniformalar vardı. Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya arasındaki savaşın başarısız bir girişimi olarak tarihimizde kötü bir yeri olan 22 Aralık Sarıkamış Harekatı’nda hayatını kaybeden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Her yıl Ocak ayının ilk haftası düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliğine bu yıl Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gazilerin, Kent Konseyi Kadın Meclisi önderliğinde kadın üyelerin katılımıyla gerçekleştirdikleri proje kapsamında Sarıkamış’ta vatani görevini yapan askerlere ana sıcaklığı ve sevgisiyle örülmüş boyunluk hediye ettiklerini söyleyen Serfiçe, “Projemize destek olan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, kadın meclisi üyelerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

 

Gazilerin Sarıkamış’ta gördüklerini ve yaşadıklarını Çerkezköy’de öğrenciler ile paylaşması gerektiğini dile getiren Serfiçe, bu konuda da Kent Konseyi olarak böyle bir proje de hazırlayıp gazilerle öğrencileri buluşturacaklarını söyledi.

 

“TOPRAKLARI ŞEHİTLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ”

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da “Şehitlerimize Gidiyoruz projemizde sizlere teşekkür ediyoruz. Bizi gaziler olarak hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bu projemizde de emeğiniz çok” dedi. Sarıkamış Şehitliği’nden aldıkları şehit toprağını Çanakkale Şehitliği ve Edirne Şehitliği’ne götüreceklerini dile getiren Yarlıgan “90 bin şehidimizden aldığımız toprakları Çanakkale ve Edirne’deki şehitlerimiz ile buluşturacağız” dedi. Dolu dolu bir gezi gerçekleştirdiklerini dile getiren Yarlıgan, ayaklarındaki protezlere rağmen ‘Gençlik Şühedanın İzinde Yürüyor’ sloganıyla Allahuekber Dağları’nda şehitlerimiz için düzenlenen yürüyüşte bizimle birlikte 8.5 kilometre yürüyen gazilerimiz Erkan Durak ve Ender Evge’ye ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU