Ölçü ve tartı aletleri için muayene uyarısı

Malkara Belediyesi, ölçü ve tartı aletleri için beyanname döneminin başladığını belirtti. Malkara Belediyesi 3516 sayılı Ölçüler Kanunu kapsamında 2 yılda bir muayene ve damgaya tabi ölçü ale

GÜNDEM 13.01.2019 17:02:00 0
Ölçü ve tartı aletleri için muayene uyarısı

Malkara Belediyesi yetkilileri 3516 sayılı Ölçüler Kanuna göre 2 yılda bir muayene ve damgaya tabi tutulan ölçü aletlerini açıkladı. Yapılan açıklamada açık ve kapalı pazar yerlerinde kullanılan 2 tona kadar çekeri olan elektronik teraziler, kefeli teraziler, ibreli teraziler, asma teraziler, elektronik veya mekanik kantar ve basküllerin muayene ve damgaya tabi tutulacağını belirtildi.

 

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

 

Pazar yerleri dışındaki esnafın ve halkın ticari amaçla kullanmış olduğu kefeli teraziler, ibreli teraziler, asma teraziler ve kantarlar, mekanik kantar ve basküllerinde muayene ve damgaya tabi tutulacağını belirten yetkililer 28 Şubat 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar müracaat etmeyenler hakkında 3516 sayılı ölçüler kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezai işlem yapılacağını kaydetti. Mükelleflerin belirtilen son tarihe kadar Malkara Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerektiği açıklandı.

 

Haber / Seda AKYOL