AK Parti'de kafalar karıştı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Tekirdağ genelindeki ilçe belediye başkan adaylarını açıklamayan AK Parti'de kafalar her geçen gün iyice karışıyor. Pazar günü adayların açı

GÜNDEM 13.01.2019 15:12:00 0
AK Parti

24 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’ı açıklamasının ardından, art arda istifa ederek aday adaylığını açıklayan İlçe Başkanlarından boşalan koltuklara geçtiğimiz günlerde atama yapılmıştı.

 

KAFALARI KARIŞTIRAN İDDİA PROGRAMI İPTAL ETTİRDİ

 

Son dönemlerde özellikle Tekirdağ’da yaşanan kargaşanın ardından AK Parti’nin ağır topları AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül’den ses çıkmazken, iddiaya göre 5 ilde listelere müdahale edildiği söylentisi, Pazar günü açıklanması beklenen Tekirdağ ilçe adaylarının tanıtımını da etkiledi. Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman, Diyarbakır ve Tekirdağ’ın aralarında bulunduğu 5 ile bazı üst düzey AK Partililerin nüfuslarını kullanarak müdahale ettikleri söylentisi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan özel komisyonun hazırlayacağı rapor sonrası manipülasyondan arındırılan adayların yakın zamanda kamuoyuna duyurulacağı kaydediliyor.

 

İDDİA İPTALE NEDEN OLDU

 

Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkan adaylarının kamuoyunda zikredildiği gibi Mustafa Çetin ve Süleyman Kozuva olup olmayacağı tartışmaları devam ederken, bazı haber kaynaklarında yer alan listelere müdahale edilerek temin edildiği iddiası Tekirdağ programının iptaline neden oldu. AK Parti Eski Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Abdullah Öğe, ÇTSO Eski Başkanı Süleyman Kozuva, Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Kadın Kolları Eski Başkanı Nuran Yeşil, Yılmaz Erkılınç, Hasan İşçan, Ali Dönmez, Hanifi Belindir, Orhan Aras, Ahmet Yıldız, Göksel Bozdağ’ın aday adayı olduğu Çerkezköy’de adayın ne zaman açıklanacağı ise kamuoyunca merakla bekleniyor.

 

KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY 4 LİDERİN AJANDASINDA

 

Öte yandan millet ittifakında İYİ Parti ve CHP’nin birlikteliği, Cumhur ittifakında ise AK Parti ve MHP birlikteliğinde pazarlık konusu haline gelen Kapaklı ve Çerkezköy’de 31 Mart yerel seçimlerinde MHP’nin kimi destekleyeceği ise halen netlik kazanmadı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ