Personele Taşınmaz Yönetimi Eğitimi

Malkara Belediyesi personellerine, Kaped Eğitim Org. TurTic. Ltd. Şti tarafından görevlendirilen Muhasebat Kontrolörleri tarafından Yerel Yönetimlerde Taşınmaz Yönetimi Eğitimi veriliyor. Malkara Belediye Akademisi Konfera

GÜNDEM 11.01.2019 15:15:00 0
Personele Taşınmaz Yönetimi Eğitimi

Yerel Yönetimlerde Taşınmaz Yönetimi Eğitimi  kapsamında belediye personeline verilen  eğitimlerde Taşınmazlara İlişkin Temel Mevzuatın Tanımı, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi Ve Kontrol Kanunu Çerçevesinde Taşınmaz Yönetimi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Taşınmaz Yönetimi, Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik Hükümlerinin Tamamı, Taşınmazların Bütçe İşlemleri, Taşınmazların Tahakkuk Esaslı Devlet Muhasebesine Göre Tüm Kayırları, Taşınmazların Denetimi (İç Ve Dış Denetim Açısından Değerlendirilmesi),Taşınmaz İşlemlerinin Detayları konularında bilgiler veriliyor.

 

YARIN SONA ERECEK

 

Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Hibe Programı kapsamında onaylanan ve 7 Ocak pazartesi günü başlayan "Yerel Yönetimlerde Taşınmaz Yönetimi Eğitimi" 13 Ocak Pazar gününe kadar Malkara Belediye Akademisi'nde verilmeye devam edeceği belirtildi. Malkara Belediyesi yetkilileri tarafından verilen eğitim ile ilgili yapılan bilgilendirme kapsamında, "Proje faaliyeti olan eğitim programı ile Belediyeye tahsis edilmiş olan taşınmazların tahsis amacına uygun olarak kullanılmasından kayıt ve kontrollerinin yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yapılmasını sağlamak, yönetmelik eki icmal cetvellerinin oluşturulması, tahsis edilmiş ya da kiralanmış olan taşınmazların amacına uygun olarak kullanılması amaçlanıyor. Verilen eğitim ile başka idarelere veya kişilere tahsis amacı dışında kullandırmamak, taşınmazın bakım ve onarımlarını yaptırmak, tarihi kültürel bir yapı iş korunması ve tadilatını ilgili mercilere bildirerek yaptırılmasını sağlamak, şeffaf ve erişilebilir tutulup tutulmadığını kontrol etmek ve ettirme konularında personelin gelişmelere uyum sağlaması teşvik edilerek, gelişimi ve değişimi takip ederek mevzuata hakim, kurumsal kimliği olan hizmette kalite, hız, dinamik ve çözüm ortaklığı odaklı olan bir belediye hizmeti sağlamayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verildi.       

 

Haber / Yakup KARATEPE