Acılı annenin acı sonu    36 bin 814 öğrenci karne aldı    Künye    Reklam    Bize Ulaşın    19 Ocak 2019 Cumartesi   
Marmara Haber
  Kapaklı Çerkezköy Saray Çorlu Ergene M.Ereğlisi Hayrabolu Muratlı Süleymanpaşa Şarköy Malkara Türkiye Tekirdağ Edirne Kırklareli
Son Dakika Yazarlar Türkiye Konuşuyor Fotoğraf Galeri WEB TV T Haber E-Gazete Anket Haber Arşiv
 ANA SAYFA GÜNDEM SİYASET EKONOMİ SPOR DÜNYA EĞİTİM KÜLTÜR SANAT YAŞAM SAĞLIK MAGAZİN BİLİM TEKNOLOJİ RESMİ İLAN

Uluslararası öğrenciler Osmanlı lezzetlerini tanıttı

Trakya Üniversitesi tarafından uluslararası öğrencilerin Türkiye ve Trakya Üniversitesi’ne adaptasyonu amacıyla yemek atölyesi etkinliği düzenlendi. Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte Arnavutluk, Bulgaristan, Kazakistan, Kırım, Kosova, Makedonya, Özbekistan, Türkmenistan ve Yunanistan’dan gelen 13 uluslararası öğrenci Osmanlı lezzetlerini yapmayı öğrendi.

Uluslararası öğrenciler Osmanlı lezzetlerini tanıttı
  1. Facebook Paylaş

  2. Twitter Paylaş

  3. Google+ Paylaş

Yayın Tarihi: 11.01.2019 14:59 16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İşletmeler Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Burak İşçimen tarafından, uluslararası öğrencilerin Türkiye ve Trakya Üniversitesi’ne adaptasyonu amacıyla Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri’nde yemek atölyesi etkinliği düzenlendi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun katıldığı etkinlikte Arnavutluk, Bulgaristan, Kazakistan, Kırım, Kosova, Makedonya, Özbekistan, Türkmenistan ve Yunanistan’dan gelen 13 uluslararası öğrenci katıldı.

 

'ZİRVA' YEMEĞİNİ YAPMAYI ÖĞRENDİLER

 

Yemek Atölyesi Etkinliği'nde 3 gruba ayrılan öğrenciler, Öğr. Gör. Burak İşçimen’in yönlendirmesi ve tesis aşçılarının desteğiyle Osmanlı döneminde İstanbul Fatih ve Süleymaniye imaretleri ile Edirne'de II. Bayezid imaretinde Cuma günleri ve bayramlarda halka dağıtılan "Zirva" yemeğini yapmayı öğrendi. Öğrenciler tesislerin fırın bölümünde pide ve börek gibi ülkemize özgü lezzetleri, ustaların yardımıyla yaparken, kendi ülkelerine özgü hamur işlerini de farklı lezzetler olarak ortaya koydu. Öğrencilerin yaptığı yemekler Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Öğr. Gör. Burak İşçimen ve Murat Angun’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Her grubun lideri, yaptıkları yemeğin tarihçesi, yapım aşamaları ve yemekte kullanılan malzemeler hakkında bilgi vererek yemeklerini servis etti.

 

JÜRİ TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

 

Yemekler jüri tarafından “Yemek Yapma ve Mutfak Teknikleri”, “Fırın Alanında Çalışma”, “Yemeğin Sunumu”, “Yemeğin Lezzeti ve Temizliği”, “Yemeğin Kokusu ve Kıvamı” ile “Yemeği Sözlü Olarak Aktarma” başlıkları altında değerlendirildi. Birbirinden lezzetli yemekler sunan öğrenciler jüri üyelerinden tam not almayı başardı.

 

3 AŞAMADA YAPILMASI PLANLANIYOR

 

Uluslararası öğrencileri kaynaştırmak amacıyla bu etkinliği düzenlemeye karar verdiklerini belirten Öğr. Gör. Burak İşçimen "Osmanlı’nın çok güçlü ve köklü bir yemek kültürü var. Öğrencilerimize bu zenginliğimizi öğretmek istedik. İlk aşamasını uluslararası öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliği 3 aşamalı olarak yapmayı planlıyoruz. İkinci aşamada Türk ve uluslararası öğrencileri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Üçüncü aşamasında ise Edirne halkı ile öğrencilerimizi kaynaştırarak Osmanlı Mutfağı’nın seçkin örneklerini birlikte yapmayı planlıyoruz" dedi.

 

KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITIYORUZ

 

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Murat Türkyılmaz "Kendi kültürümüzü seminer ve çalıştaylarla öğrencilerimize anlatıyoruz ama bunu uygulamalı olarak da göstermemiz gerektiğini düşündük. Bu kapsamda öğrencilerimize zengin yemek kültürüne sahip Osmanlı Mutfağı’ndan bir yemek öğretmek istedik. Aynı zamanda kendi kültürlerinden de yemek yapmalarını sağlamaya çalıştık. Böylece öğrencilerimiz arasında bir kaynaşma olmasını amaçladık. Bu ve benzeri etkinliklerle öğrencilerimize tek tek ulaşmaya çalışıyor ve kendi kültürümüzü tanıtmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

 

"ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

 

Uluslararası öğrencileri çok önemsediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Onların ülkemize, şehrimize, üniversitemize adaptasyonunu sağlamak adına elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz. Bugün burada gerçekleştirilen etkinlikte bu gayretimizin bir göstergesi. Bu tarz etkinliklerle onlara dokunarak kendi kültürümüzü tanıtma fırsatı buluyoruz. 13 öğrencimizi tesislerimizde ağırlayarak mutfaklarımızı açtık. Öğrencilerimiz, Cuma günleri imaretlerde verilen, zengin Osmanlı mutfağının yemeklerinden ‘Zirva’ yemeğini yapmayı öğrenerek hem kültürümüzün önemli bir yemeğini tanımış oldu hem de çok önemli imaretlere ev sahipliği yapan Edirne’de, Cuma günü gerçekleştirilen bu etkinlikle geleneğimizi yaşattı. Öğrencilerimizle bu tarz etkinliklerde bir araya gelerek birbirimizi ve kültürlerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ

 

Etiketler:
Gönder Yazdır Yorum Yap Facebook Twitter FriendFeed Google
   YORUMLAR
   YORUM YAZ
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

   DİĞER HABERLER
  YAZARLAR
GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi
Gunes Gazetesi Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi Star Gazetesi
Takvim Gazetesi Türkiye Gazetesi Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yeni Çağ Gazetesi
ANKET
SİZCE AK PARTİ ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AŞAĞIDAKİ İSİMLERDEN HANGİSİ OLMALI
ALİ DÖNMEZ
YILMAZ ERKILIÇ
GÖKSEL BOZDAĞ
SÜLEYMAN KOZUVA
AHMET YILDIZ
ORHAN ARAS
HANEFİ BELİNDİR
ALİ ERTEM
HASAN İŞCAN
NURAN YEŞİL
ABDULLAH ÖĞE
AK Parti’de kafalar karıştı
Acılı annenin acı sonu
Ormanda kafa ve vücut parçaları bulundu
Parkta intihar etti
Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı
O cinayetin faili babası çıktı
Halk yetkililerden resmi açıklama bekliyor
4 gün sonra cesedi bulundu
Toplu ulaşıma zam
“OSB’de hiçbir atık dereye akamaz”
Masaj salonuna fuhuş operasyonu
Feci kazadan şans eseri kurtuldular
Samsunlu vatandaşlarla bir araya geldi
Marmara Haber Gazetecilik Ajans Ofset Marbaacılık Reklam Organizasyon San. ve Tic. Ltd. Şti
Fevzi Paşa Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi No:89 Çerkezköy / TEKİRDAĞ
Tel: 0 282 725 26 10 - 725 26 80 Fax: 0 282 725 26 44
e-mail: haber@marmarahaber.com.tr

Künye    Reklam    Bize Ulaşın
sanalbasin.com yesidir