Özcan'dan Çerkezköy çıkartması

Çerkezköy'e gelen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ede

GÜNDEM 10.01.2019 19:25:00 0
Özcan

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan bugün Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Çerkezköy’de ilk olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret eden Mestan Özcan’a AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şebnem Koç, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları Nuran Yeşil, Ahmet Yıldız, Göksel Bozdağ, Yılmaz Erkılınç, Hanifi Belindir ve Orhan Aras da eşlik etti.

 

“PAZARTESİ GÜNÜ SAHAYA İNECEĞİZ”

 

Ziyarette konuşan AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, 40 gün önce adaylığının açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına başladığını ifade ederek “Aday adaylığı için il ve ilçe belediye başkanlarımız da istifa ettiler. Geçtiğimiz günde genel merkezimiz tarafından ilçe başkanlarımızın tamamı atandılar” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının katılımıyla pazar günü bütün ilçelerin belediye başkan adaylarının açıklanacağını dile getiren Özcan, ilçe belediye4 başkan adaylarının açıklanması ile birlikte pazartesi günü hep birlikte sahaya ineceklerini söyledi.

 

“BU DÖNEMİ YOĞUN ÇALIŞMALARLA GEÇİRDİK”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da vatandaşların teveccühü ile 2014 yılında belediye başkanlığına seçildiğini anımsatarak “O dönem vatandaşlarımız belediye başkanlığı için bizi layık gördü. Beş yıl çok hızlı geçti. Bu dönemi yoğun çalışmalarla geçirdik” dedi. Seçimlere kısa bir süre kaldığını söyleyen Akay, bu süre içinde de çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

 

“BU HAFTA YÖNETİM BELİRLENECEK”

 

Geçtiğimiz günlerde Genel Merkez tarafından AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na atanan Ümit Kök de ilçe yönetimini belirlemek için çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, bu hafta yeni yönetimi belirleyeceklerini, pazar günü belediye başkanı adayının belirlenmesinin ardından sahaya inip yerel seçimler için var güçleri için çalışacaklarını söyledi.

“AK PARTİ VE CHP ARASINDA GEÇECEK”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’ın CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerini hatırlatması üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “”İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkanı adaylığı için bir arkadaşımızın ismi geçiyor. İki partinin genel merkezlerinin anlaştığı söyleniyor. Vatandaşlarımız ne biliyorsa ben de onu biliyorum. Kısacası dağınık bir seçim olmayacak” dedi. Akay, Tekirdağ’da seçimin AK Parti ve CHP arasında geçeceğini düşündüğünü söyledi. Başkan Akay, 5 yılda çok ciddi işler yaptıklarını ifade ederek, Çerkezköy’ün birçok sokağının alt yapısını yaptıklarını söyledi. 2014 yerel seçimlerinde 115 bin olan Çerkezköy nüfusunun 170 bine çıktığını dile getiren Akay, Çerkezköy 5 yılda aldığı 50 bin göçle Tekirdağ’ın bir çok ilçesinin nüfusundan büyük olduğunu kaydetti. Çerkezköy günde 35, ayda bin 200 göç aldığını söyleyen Akay, “Nüfusun büyümesine paralel olarak çalışmalar yapıyoruz” dedi. Çerkezköy’ün Büyükşehir Belediyesi’nden nüfusa paralel olarak ciddi pay alması gerektiğini her platformda söylediğini belirten Akay, 2016-2018 yılları arasında Büyükşehir’den ve TESKİ’den ciddi yatırımlar aldıklarını söyledi.

“0-12 SEÇİMİ KAZANACAĞIZ”

Başkan Akay’ın Tekirdağ’da yeniden 12-0 yapmak için çalışacaklarını söylemesi üzerine AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, “Bunu tersine çevireceğiz. 0-12 seçimleri kazanacağız” iddiasında bulundu.

MUHTAR AKGÜN’E ZİYARET

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan belediye ziyaretinin ardından beraberindekilerle birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün’ü ziyaret etti.

GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan saat 18:30’da da Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazeteci Şaban ile görüşerek Kardeş ve gazetecilerin gününü kutladı. Ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Gazeteci Şaban Kardeş “Çerkezköy’de yaklaşık 25 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Genel seçim geçti. AK Partili milletvekilleri bu kapıdan içeri girmedi. Merak ediyorum. Sayın Yel ve Sayın Şentop’un buradan içeri girmemesi için gerekçeleri neydi. Bir gün buraya gelirlerse bunu soracağım. Bu gazete parti yokken var olmuş bir gazete. Partinin tüm çalışmalarında siyasetinde yer almış, doğrularını alkışlamış, yanlışlarını eleştirmiş bir gazete. Seçim geçti, AK Parti milletvekilleri gelmedi. Size bu ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“BU VATAN, BU ÇERKEZKÖY HEPİMİZİN”

Kardeş “Vatan bizim. Çerkezköy bizim. Çerkezköy’de her kim ki kafatasçılık yapıyorsa onun karşısına ben dikileceğim. Bu ayrımcılığı kabul etmiyorum. Kafatasçılık milliyetçiliğini, mikro milliyetçiliği asla kabul etmiyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY’DE SICAKLIĞI GÖRDÜM”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan da “2011’de milletvekili aday adayı oldum. 4’üncü sıra aday gösterildim. İlk saha çalışmam Çerkezköy’dü. Ben Çerkezköy’de sıcaklığı gördüm. Benim için Çerkezköy adam gibi insanların yaşadığı yer” dedi. Mestan Özcan ve beraberindeki partilileri gazetemizin ardından da çeşitli oda ve kuruluşları ziyaret etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU