Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Toplantısı'nın ikinci oturumunda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın katılmadıÄ?

GÜNDEM 7.01.2019 17:50:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 16:00’da Mecllis Başkan Vekili Kemal Kenar başkanlığında yapıldı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra Mustafa Çetin, Bülent Çiftçi, Erol Özkan, Adem Sekmen, Bahtiyar Büyükbüce, Ufuk Bayraktar, Sevgi Aksoy’un katılmadığı toplantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı.

 

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantıda ilk olarak ‘ilçe sınırları içerisinde ismi bulunmayan park, tesis ve benzeri yerlere isimleri verilmesi’ ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Pınarça Mahallesi 231 ada içerisinde yapımı tamamlanan parka ilçenin ilk kadın öğretmeni ve ilk kadın muhtarı olan Sabret Arıcı isminin verilmesi ve Pınarça Mahallesi 227 ada 7parselde belediye tarafından yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Salona Bülent Ecevit isminin verilmesi, diğer park, tesis ve benzeri yerlerin isim verme çalışmaları için komisyon çalışmalarının devam etmesi yönünde komisyonun oybirliği ile aldığı karar mecliste de oybirliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ‘Karaağaç Mahallesi ve Mimar Sinan mahallerinde bulunan hızlı tren ve civarına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı, Mimar Sinan mahallesinde bulunan Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi dışında bulunan sanayi alanına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Fatih Mahallesinde bulunan sanayi alanına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bina çekme mesafelerinin Kapaklı Organize Sanayi bölgesinde belirlenen bina çekme mesafelerinin uygulanmasına yönelik hazırlanan plan notu değişikliği’ ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İlgili gündem maddesinin onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesine ilişkin komisyonun oybirliği ile aldığı karar meclisten de oybirliği ile geçti. Karaağaç, Kazım Karabekir, Fatih ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde uygulama imar planlarında 15 metre ve üzerindeki yollardan cephe alan parsellerin konut alanından ticari+konut alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar Komisyonu’nun konunun onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi kararı meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE YARDIM

 

Kapaklı Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü görev ve çalışma değişikliği konulu yazı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görev ve çalışma değişikliği konulu yazılara ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edilirken, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım konusuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşüldü. Belediyenin görev ve sorumluluk alanı içerisinde faaliyette bulunan amatör spor kulüplerine 2019 yılı için ayni ve nakdi yardım yapılmasının uygun olduğu ve kulüpler arası yardım tutarlarını belirleyerek bu doğrultuda protokol düzenlemek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna ilişkin komisyon raporu meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ