Başkan Akay vatandaşlarla bir araya geldi

31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden aday olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi Toska Kahvehanesi'nde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Görev süresi boyunca gerçekleştirdiği ve yapmayÄ?

GÜNDEM 7.01.2019 17:34:00 0
Başkan Akay vatandaşlarla bir araya geldi

Kızılpınar Mahallesi Toska Kahvehanesi'nde mahalle sakinleriyle bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, göreve geldiğinde Kızılpınar’da içme suyu hattının değiştirilmesi sonrası onarılmayan, çamur içinde yolları devraldığını anımsatarak "Bunun yanında yıllardır görmezden gelinen bir altyapı sorunu da vardı. Bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz de bu altyapı sorununu görmezden gelip hemen üstyapı çalışmalarına başlayacaktık; ya da Kızılpınar’ın bu kanayan yarasına merhem olmak için altyapı sorununu ortadan kaldıracaktık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 72 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün devam ediyor" dedi.

 

ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANIYOR

 

Başkan Akay Kızılpınar Mahallesi’nde 240 sokak ve 17 caddede altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Yapılan çalışmalar sayesinde Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu. 1 yıl önce Mahalle sakinlerimizden gelen taleplerin yüzde 95’i yollarla ilgiliydi. Bugün ise gelen taleplerin yüzde 85’i park ve yeşil alan düzenlemeleri ile ilgili. Bundan sonraki süreçte İlçe Merkezimizde 8 mahallemizde yaptığımız park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallemizde de gerçekleştireceğiz. Diğer mahallemizde olduğu gibi Kızılpınar’da da vatandaşın olan alanları revize edip, tekrar vatandaşlarımızın kullanımına kazandıracağız" dedi. Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne bir de Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Akay, "Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik. Vatandaşlarımız artık daha nezih ve daha rahat bir ortamda Pazar alışverişlerini yapabiliyor. Ayrıca trafikte yaşanan sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu" sözlerine yer verdi.

 

OKULLAR YETERLİ DEĞİL

 

Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulduğunu belirten Başkan Akay, "Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

 

DİĞER BİR SORUN GÜVENLİK

 

Başkan Akay, "Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimiz Jandarma sahası içinde kalıyor. Fakat Jandarma Karakolu Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde bulunuyor. Yaklaşık 3 yıl önce bir öneri sunduk. Kızılpınar Mahallesi’nin polis sahası içine dahil edilmesi gerektiğini ya da ilçe merkezinde bulunan Jandarma karakolunun sorumlu olduğu alana taşınması gerektiğini ifade ettik. Biz bu öneriyi 3 yıl evvel yaptık fakat bir yol kat edemedik. Yaklaşık 4 ay önce Kaymakamımızın da katkılarıyla Kızılpınar Mahallemizde bir Jandarma noktası oluşturduk. Kamera sistemi ve bina ilgili düzenlemeleri Belediye olarak biz gerçekleştirdik. Fakat yetmez. Kızılpınar ya polis sahasına dahil edilmeli, ya da Jandarma Karakolu buraya taşınmalıdır" dedi. Akay, yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu belirterek "Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ