Kızılpınar 3'e bölündü

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Toplantısı'nın 2'nci oturumu bugün saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Kızılpınar Maha

GÜNDEM 7.01.2019 17:08:00 0
Kızılpınar 3

Ali Dönmez,  Nurettin Yekeler ve Mustafa Çiftçi’nin katılmadığı toplantıda ilk olarak engellilere yardım konusuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Çerkezköy’de ikamet eden bedensel ve zihinsel rahatsızlığı olan, kendi ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntısı bulunan 2006-2018 yılları arasında yardım alan kişilere yardımların 2019 yılında da devam etmesi, 2019 mali yılında Çerkezköy’de ikamet eden, doktor raporuyla en az yüzde 40 özürlü olduğunu ispat eden engellilere aylık kişi başı 625 TL yardım yapılması, yardım şartlarının belirlenmesinde belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi yönünde komisyonun oybirliği ile aldığı karar mecliste de oybirliği ile kabul edildi.

 

İSİMLERİ PARKA VERİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından parka isim verilmesi konusuyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sınırları içerisinde Huzur Sokak üzerinde yer alan parka, 8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu Sarılar Köyü yakınlarında meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden Özge Nur-Gülce Dikmen’in isminin verilmesi yönünde komisyon kararı meclis tarafından da oybirliği ile karara bağlandı.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Emniyet Müdürlüğü’nün içki yerlerle ilgili alınan meclis kararına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon tarafından içkili yerlerle ilgili meclis kararına istinaden Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen tutanağın incelendiği belirtilerek, ilgili meclis kararının devamına karar verildiği ifade edildi. Komisyonun oyçokluğu ile aldığı karar mecliste de oyçokluğu ile kabul edildi.

 

CANLI MÜZİK BEDELİ YILLIK BİN LİRA

 

Canlı Müzik Bedel tespiti ile ilgili Tarife Komisyonunun raporu da görüşülerek karara bağlandı. Komisyonun tavsiye kararı doğrultusunda yıllık canlı müzik bedeli bin lira olarak oybirliği ile kabul edildi.

 

KIZILPINAR 3’E BÖLÜNDÜ

 

Toplantının 5’inci gündem maddesinde Kızılpınar Mahalle sınırlarının bölünmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Yapılan görüşme sonrası Kızılpınar Mahallesi’nin 3’e bölünmesi oybirliği ile kabul edilirken, Kızılpınar’da yeni oluşturulan mahallelere Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar Gültepe ve Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi ismi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

BAŞKANA YETKİ VERİLDİ

 

Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise kredi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon raporunda, 2018 yılı Şubat ayı meclis toplantısında 7 milyon 500 bin TL’ye kadar defaten ve birden fazla teminat mektubu alınması, teminat mektubunun şekli, süresi ve diğer hususlarını belirlemeye belediye başkanına yetki verilmesine karar verildiği ifade edildi. İlgili meclis kararına istinaden 7 milyon 500 bin liraya kadar defaten ve birden fazla teminat mektubu alınması kredisinin 2018 mali yılında kullanılmadığı belirtilerek, bu kredinin belediyenin kamulaştırma ve diğer ihtiyaçlarında kullanılması için belediye başkanına yetki verilmesi yönünde komisyonun oy çokluğu ile aldığı karar meclis tarafından da oyçokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Şubat ayı toplantısının 1 Şubat Cuma günü yapılacağı ifade edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU