"Önemli proje ve yatırımlara imza attık"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Saray'da sürdürdüğü proje çalışmalarına devam ediyor. Yol yapım çalışmalarının yanında vatandaşların eğitim ve sosyal hayatlarına yönelik de projeler

GÜNDEM 6.01.2019 16:40:00 0
"Önemli proje ve yatırımlara imza attık"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il genelinde sürdürülen yol yapım çalışmaları kapsamında Saray'da eş zamanlı olarak sıcak asfalt kaplaması (BSK), sathi kaplama ve silindirle sıkıştırılmış beton yol (SSB) yapım çalışmaları düzenlediğini belirtti. Başkan Albayrak, "İçlerinde Fatih Caddesi, Hürriyet Caddesi, Millet Caddesi, Vize Caddesi, Gürsel Paşa Caddesi, Hamam Sokak-Halim Usta Sokak, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yeğen Caddesi, Nazırlar Caddesi, İstanbul Caddesi ve Çarşı Caddesi'nin de bulunduğu cadde ve sokaklarda toplam 27 bin 470 metre uzunluğunda BSK kaplama yapılırken; Aksicim-Bahçeköy, Büyükyoncalı-Çayla, Pınarca-Safaalan, Ayvacık Ocak Yolu, Pınarca Mahallesi, Küçükyoncalı-Safaalan Yol ayrımı, gibi yol ve caddelerde de toplam 66 bin metre uzunluğunda Sathi Kaplama yol çalışması hayata gerildi. Ayrıca, Depo Caddesi, Fabrika Caddesi, Büyükyoncalı- Dörtyol Kavşağı, Tarık Akan Caddesi, Mezarlık Caddesi ve Vize Cadde'lerini de içine alan cadde ve sokaklarda da 17 bin 850 metre uzunluğunda silindirle sıkıştırılmış beton yol yapım çalışması yapıldı. Böylece Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Saray'da toplam 111 bin 32 metre yol yapılmış oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki cadde ve sokakların bakım ve kontrolleri de Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından çok sayıda iş makinesi ile sağlanmakta ve gerekli görülen yerlerde iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır" dedi.

 

'11 İLÇEYE 11 OKUL' PROJESİ 

 

Yol yapım çalışmalarının yanında vatandaşların eğitim ve sosyal hayatlarına yönelik de projeler geliştirdiklerini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında Saray'da 40 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni hizmete sunduk. Ayrıca, kültür değerlerinin gelecek nesillere aktarılması amacı ile Saray Kültür Merkezi projesi hayata geçirdik. Tamamlanmasına kısa bir süre kalan Kültür Merkezi'nde 370 kişilik çok amaçlı salon, 420 kişilik tiyatro salonu, 1 adet restoran, 2 adet kafe, sergi salonu, çocuk ve yetişkin olmak üzere iki adet kütüphane, 85 kişilik iki adet sinema salonu, 4 adet derslik ile 1 adet de dans dersliği bulunacak" dedi.

 

"DAHA DA YAŞANILABİLİR BİR YER OLACAK"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Her ilçemizde olduğu gibi Saray ilçemizde de büyük bir yol yapım seferberliği başlattık. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi olarak bizim kontrolümüzde olan cadde ve sokakları yeniledik. Ayrıca, bizim için büyük bir gurur kaynağı olan '11 İlçeye 11 Okul' projesi kapsamında ilçemizde 40 derslikli bir okul kazandırdık. Kültür Merkezi'mizi ise çok yakında vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız. Tüm bunların yanında yapımı devam eden ve proje aşamasında olan başka yatırımlarımız da mevcut. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ile Saray daha da iyi bir konuma gelmiş ve çehresini büyük oranda değiştirmiştir" dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE