'Seçim yatırımı olmadığını belgelerle ispat etsinler'

Pınarça Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, "İktidar partisinin 3 milletvekili Pınarça ve İnece'deki santralin yapımını iptal ett

GÜNDEM 3.01.2019 17:48:00 0

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, dün saat 11:00’da partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı yaptı.

 

TARIM ALANLARI TALAN EDİLDİ

 

Basın toplantısına İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Cemalettin Farımaz ve partililer de katıldı. Tekirdağ ile ilgili değerlendirme yapan Milletvekili Enez Kaplan, Trakya’daki en büyük problemin bu kadar değerli olan tarım topraklarının yok edilmesi olduğunu ifade ederek Trakya’daki tarım alanlarının yüzde 82’si tarımsal faaliyetlerde kullanılabilir durumdayken bu alanları adeta talan ediliyor. Tarım sektöründe toplam işlenen alan 2002 yılında 23,9 milyon hektardan 2017 yılında 20 milyon hektara toplam 3,9 milyon hektar küçüldü” ifadelerini kullandı.

 

“YATIRIM AÇIĞI ORTAYA ÇIKIYOR”

 

Kaplan, çiftçilerin tarımdaki girdiler nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade ederek “Tekirdağ´da yaklaşık olarak bin 540 sanayi kuruluşu, 13 organize sanayi bölgesi, bir de Avrupa Serbest Bölgesi bulunuyor. Sanayi alanındaki gelişme bakımından Marmara Bölgesi’nde 4, Türkiye genelinde ise 10´uncu sıradayız. Buna rağmen;2014 yılında bizim merkezi hükümetten aldığımız yatırım 154 milyon TL olup Türkiye’de 32. sıradaymışız. 2017 yılına geldiğimiz zaman 182 milyon la 41. Sıradayız.2018 yılında da durum farklı değil. Buna rağmen vergi ödemede hiçbir zaman ilk 10’un altına düşmemişiz” dedi.

 

“HÜKÜMET TEKİRDAĞ’I CEZALANDIRIYOR”

 

Vergi vermede 8’inci sırada yer alan Tekirdağ’ın yatırım almada ise 40’lı sıralarda olduğunu dile getiren Kaplan, “Tekirdağ alması gereken yatırımları yeterince alamıyor. Hükümet Tekirdağ’ı adeta cezalandırıyor” dedi. 2018’de yapılan merkez sınav sonuçları incelendiğinde; Tekirdağ’ın 81 il arasında 45. sırada yer aldığını kaydeden Milletvekili Kaplan, ““Tüm bu başarısızlığın en temel sebebi başta okul yöneticilerine bizden olsun anlayışıyla getirilen ehliyetsiz ve liyakatsiz kişilerdedir” dedi.

 

“GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”

 

Basın mensuplarının, Cumhuriyet Halk Partisi ile devam eden ittifak görüşmelerini sorması üzerine konuşan Kaplan “Aralarında Tekirdağ’ın da bulunduğu 21 tane ilde anlaşıldı. 21 ilin 11 tanesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne verildi, 10 tanesi de bize verildi. Onunla ilgili bir sorunumuz yok. İlçeler bazında görüşmeler devam ediyor. Ama ilçeler bazında bizim fikrimiz var. İl başkanımızdan, benden bir görüş istendi. Bizim teşkilatlarımızın tamamı gelip rapor verdiler. Biz ilçelerde kendi adaylarımızla yola çıkalım görüşü ortaya çıktı. Benim görüşüm de aynı şekilde” dedi.

 

“KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEKLEYECEĞİZ DİYE BİR KURAL YOK”

 

“Tekirdağ’da kayıtsız şartsız Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleyeceğiz diye bir kuralımız yok” diyen Kaplan “Çünkü biz yaklaşık 80 bin oy aldık. Başkanım sahaya çıktığı zaman vatandaş ‘Biz size oy verdik, niye bizim oyumuzu ipotek ettiniz de Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdiniz’ derse ne cevap verir? İttifaklar, ortaklıklar karşılıklıdır. Bir işyerine ortak olursunuz benim 10 liram vardır, diğerinin 5 lirası vardır. 10 lirası olan yüzde 70 ile ortak olur, diğeri yüzde 30 ile ortak olur. Biz de ittifak yapılırsa mutlaka ilçe istiyoruz dedik. Bizim de isteklerimiz var. Olmuyorsa 11 ilçede şuanda belediye başkan aday adaylarımız var. Kapaklı’da 2 tane resmi müracaat var. En az 10-12 tane meclis üyesi aday adayımız var. Şuanda seçime en hazır teşkilat İYİ Parti teşkilatlarıdır. Yarın bize seçim var deseler hem sandık görevlilerimiz, hem belediye başkan adaylarımız, hem meclis üyesi adaylarımız hazır. 16 Şubat’a kadar resmi tarihimiz var. 16 Şubat’a kadar her şey değişebilir. Erken kalkan yol alır. Biran önce bizim bitirmemiz lazım ki bizim adaylarımız biran önce sahada gezsin” ifadelerini kullandı.

 

PINARÇA’YI ZİYARET ETTİ

 

Basın toplantısının ardından Kapaklı’da çeşitli ziyaretlerde bulunan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, saat 13:00’da da Pınarça Mahallesi’ni ziyaret ederek muhtar Özcan Bozkaya ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

“SEÇİM YATIRIMI OLMADIĞINI İSPAT ETSİNLER”

 

Çerkezköy-Kapaklı arasında yapılması planlanan, teknik nedenlerden dolayı yapımından vazgeçildiği açıklanan termik santralle ilgili konuşan Milletvekili Kaplan “Burada yapılması planlanan bir termik santral vardı. Bunu biz gündeme taşıdık. Mecliste bir konuşmamda ‘Ergene ile bizi kanser ettiniz, şimdi de santral yaparak bizi öldürmeyin. Trakya vatandaşı size oy vermiyor diye cezalandırmayın. Biz Trakya olarak Türkiye ekonomisine en fazla katkı sağlayan bölgeyiz. Bizim halkımızı niye cezalandırıyorsunuz’ dedim.  Bu konuşmamdan 15 gün sonra iktidar partisinin 3 milletvekili Pınarça ve İnece’deki santralin yapımını iptal ettik dediler. Bu, yerel seçim için mi, yoksa gerçekten mi iptal ettiniz? Gerçekten iptal ettiyseniz 3 milletvekili olarak sizden burada basının ve vatandaşların önünde  sizden resmi yazılı evrak istiyoruz. Belge versinler bize. 3 ay sonra, ya da bir sene yapılmayacağını bize taahhüt etsinler. Seçim yatırımı olmadığını, termik santralden tamamen vazgeçtiklerini bize ispat etsinler. Enerji Bakanlığı’nın yapmayacağını taahhüt etsinler. Yenilenebilir enerji ile enerjimizi sağlasınlar. Biz Trakyamızda böyle bir şey istemiyoruz ” dedi. Kaplan “Amaçları burada üretimi, çiftçiliği bitirmek. Türkiye’de buğdayın yüzde 20’sini, ayçiçeği yağının yüzde 33’ünü biz üretiyoruz. Hayvancılıkta zaten hayvanımızı bitirdiler. 1 litre su, sütten daha pahalı oldu. Yem fiyatları, gübre fiyatları belli. Ekonomik olarak bitiriyorlar bir de fiziksel olarak bitirmek istiyorlar” dedi. TBMM’de aynı zamanda Enerji Komisyonu’nda görev yaptığını söyleyen Kaplan “Daha önce komisyonda Bakan bey Trakya’ya 2 tane termik santral yapacaklarını açıkladı. Şimdi iptal edildi deniyor. Ama bakan bey açıklamadı” dedi.

 

BELGELERLE AÇIKLASINLAR

 

Pınarça Muhtarı Özcan Bozkaya da, Pınarça sakinlerinin termik santral konusunda çok duyarlı olduğunu belirterek “Hep birlikte mücadele ederek bugüne kadar geldik. Tekirdağ’ın 7 milletvekilinin de Tekirdağ’a sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi. Termik santral mücadelesinde kendilerini yalnız bırakmayan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan’a teşekkür eden Bozkaya “Termik santralden vazgeçildiği söylendi. Ama yazılı bir belge olmadığı için kuşkuluyuz. Yazılı bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Belgelerle açıklasınlar” dedi.  Pınarçalı vatandaşlar da “Yapılması için yazılı bir karar alındı. İptal edildiğine dair de yazılı bir kararın bize bildirilmesi lazım” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU