2023 Vizyonu hayalleri hayata geçirecek

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştay Programı düzenlendi. Programda konuşan Çerkezkö

GÜNDEM 3.01.2019 17:15:00 0
2023 Vizyonu hayalleri hayata geçirecek

2023 Eğitim Vizyonu Çalıştay Programı, dün saat 08.30’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş,  Şube Müdürleri Mehmet Fatih Kocabaş, Yılmaz Oğur, Yusuf Hayri, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler katıldı.    

ÇOCUKLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAK GEREKİYOR

2023 Eğitim Vizyonu Çalıştay Programı’nın açılış konuşmasını Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş yaptı. Çocukların kötü alışkanlıklardan korunması gerektiğini belirten Hüseyin Gümüş, "2 yıldan bu yana 4 okulumuza yaklaşık 190 bin+120 bin euro toplam 310 bin euro destekle Avrupa birliği ülkelerine erasmus projeleri ile ortak staj yapıldı. Demek ki biz bu konuda hazırız daha çok çalışmamız gerekiyor. Çünkü gelişen Türkiye’yi hayal ettiğimizde kaybedecek bir vaktimiz, kaybedecek bir gencimizin de olmadığını biliyoruz" şeklinde konuştu.

“EMEĞİN KAHRAMANLARI OLUN”

Bu vizyonda yolculuk yaparken sorunların da olduğunu ifade eden Gümüş, "Bizim Çerkezköy olarak şöyle bir sorunumuz var; fiziki kapasite sorunu yaşıyoruz. Akşam baktığımda sisteme 236 tane yeni derslik katılmış 2 yılda, 253 tane yeni derslik de 2019 yılında sisteme katılacak. Ancak 2 yılda 32 bin olan öğrenci sayısı bugün 37 bin 279 oldu. Yani biz 180 dersliği nakil almışız, 2 yılda sadece Eylül ayından bu yana 980 öğrenci nakil almışız ilçemize bunun için devam eden yatırımlarımız biten inşaatlarımız, başlayacak olan inşalarımız var. Bunun birinci kahramanı kaymakamımızdır. Çerkezköy adına hem Kaymakamımıza hem İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederim" dedi.

“HEP BERABER SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Program İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşması ile devam etti. Ulusan, "2023 eğitim vizyonu bakanlığımızın yeni hazırlanmakta olan stratejik planda da ana unsuru teşkil etmekte ve stratejik plan eğitim vizyonu çerçevesinde yeniden yapılandırılmakta. Eğitim vizyonumuzun en önemli kaynağı, odak noktası insan merkezli olması ve eğitimi 4 başlık içerisinde bu odaklı olarak ele almasıdır. Öğrenci, öğretmen, veli ve okul 4 sac ayağı içerisinde insanın ontolojik ve psikolojik temelleri çerçevesinde bir öğrenme yolculuğu olarak nitelendirilmesi ve bu öğrenme yolculuğunda da ana aktör, ana unsur öğretmen arkadaşlarımızın öğrenciye bilgiden çok görgüye dayalı eğitim anlayışıyla onları hem içerisinde bulunduğu çağın hem de gelecekte gerekli olacağı düşünülen beceriler doğrultusunda eğitmeleri çerçevesinde şekillenen bir vizyon anlayışı. Tabii bu eğitim vizyonumuzu hep beraber sahip çıktığımız ölçüde, hep beraber anladığımız, anlatabildiğimiz ve uyguladığımız ölçekte hayata geçirebileceğiz. Zira bu anlamda biz bugün buradan başlayarak 11 ilçede benzer çalıştayları il milli eğitim müdürlüğü olarak da inşallah hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Ve neticesinde de bir il raporu hazırlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Tekirdağ’da 2023 eğitim vizyonu içerisinde ele alınmış başlıklarla uyumlu projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Ulusan, “2023 eğitim vizyonu içerinde ele alınmış başlıklarla uyumlu, ilimizde projeleri hayata geçiriyor olmak, bunları sahada uyguluyor olmak bizler için de mutluluk vesilesi" dedi.

"2023 EĞİTİM VİZYONUMUZA SAHİP ÇIKALIM"

En önemli hususun hep beraber öğrenilebilecek bir öğrenme ekosistemi oluşturmak olduğunu dile getiren Ulusan, “Tekirdağ ilimizde 11 bin öğretmen arkadaşımız var.  Bu 11 bin aydın insanımız ülkü ve fikir birliği yaptığında eğitimde geleceğimiz noktayı hayal bile edemeyeceğimizi düşünüyorum. Hep beraber memleketimiz için, memleketimizin geleceği olan çocuklarımız için sizlerden bir şeyler istiyoruz. Bu anlamda inşallah hep beraber 2023 eğitim vizyonumuza sahip çıkalım, sahada uygulanması hususunda elimizden gelen gayreti gösterelim” dedi.

“13-14 OKULU DA YATIRIM PROGRAMINA ALDIK”

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da "Bizlere emanet edilen çocuklarımızın ve gençlerimizin huzurlu, güvenli ve başarılı bir eğitim ve öğretim sezonu geçirmesi ile ilgili tüm tedbirleri aldık. Ama yine de ilave bir görüşünüz olabilir, tedbirlerde aksaklık, eksiklik, koordine gerektiren bir konu olabilir. Bunları her zaman bizlere iletebilirsiniz. Yaklaşık 2 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürüyle beraber bence ihmal edilen Çerkezköy’ün eğitim ile ilgili sorunlarını çözmeye çalıştık. İhmal derken kimseyi suçlamak istemiyorum ancak okul ve derslik olarak çok yetersiz durumdaydık. Adeta bazı bölgelerde ikili değil üçlü eğitime gitme zorunluluğu doğmuştu. Özellikle Kızılpınar’da. Bu ne demek sabahçı öğlenci, akşamcı öğlenci demektir. Bu tabi ki kabul edilemezdi. 2 yıla yakın bir süre içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gece gündüz demeden okul ve derslik sayılarının arttırılması ile ilgili çalıştık. Devlet vatandaş işbirliğini en üst düzeyde gerçekleştirdik. Sadece hayırsever değil bunun yanında yaklaşık 13-14 okulu da yatırım programına aldık" şeklinde konuştu. 

ÇEŞİTLİ SUNUMLAR YAPILDI

Program 75. Yıl Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Baydemir’in “Vizyon felsefesi” konulu konferansını ardından Çerkezköy Müjgan - Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Mustafa Sevinç de “Temel Politika Özel Eğitim Konusu” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Zeliha Doğanakçe ve Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Eda Çetin tarafından “Ölçme ve değerlendirme, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, özel yetenek” konularında bilgi verildi.  Kızılpınar Anadolu Lisesi Müdürü Deyyap Aslan “yabancı dil eğitimi” konusunda bilgilendirme yaparken, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tülay Sarıkaya “öğrenme süreçlerinde dijital içerik ve beceri destekli dönüşüm” konulu konferans verdi. Deniz Bulut’un “erken çocukluk” konulu bilgilendirmesi yapmasının ardından Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma “temel eğitim” konusunda bilgi verdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman’ın “ortaöğretim” hakkında bilgi vermesinin ardından Talat Mutlu da “fen ve sosyal bilimler liseleri” hakkında bilgi verirken, Çerkezköy Çözüm Akademi Okulları Ortaokul-Lise Müdürü Yasin Tektaş, “özel öğretim” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Ardından Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yavuz Kara ve Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İsa Çetin’in “imam hatip ortaokullar ve liseler” hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu “mesleki ve teknik eğitim” konusunda bilgi verirken, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman “hayat boyu öğrenme” konusu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Fatih Kocabaş’ın “insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yönetimi” hakkında bilgi vermesinin ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Hayri “teftiş ve kurumsal rehberlik hizmetleri” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Çalıştay değerlendirme ve önerilerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Haber / Seda AKYOL