Gazilerden Sarıkamış'a anlamlı yolculuk

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ve şehit aileleri Sarıkamış Şehitleri için düzenlenecek anma etkinliğine katılmak üzere Kars'ın Sarıkamış ilçesine uğu

GÜNDEM 3.01.2019 13:45:00 0
Gazilerden Sarıkamış

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ve şehit aileleri için Çerkezköy Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ensar Sivri, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Emine Demir, CHP İlçe Eski Başkanı Hasan Demir, Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin katıldı.

 

ANMA PROGRAMINA KATILACAKLAR

 

104 yıl önce Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Allah-u Ekber Dağları’nda vatanı savunurken şehit olan 90 bin asker için 4-5-6 Ocak 2019 tarihlerinde düzenlenecek anma programına katılmak üzere sabahın erken saatlerinde yola çıkan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ve şehit aileleri ile Çerkezköy Kent Konseyi üyeleri için Çerkezköy Belediyesi önünde uğurlama töreni düzenlendi. Çerkezköy Kent Konseyi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği tarafından başlatılan "Bir bere ve atkı ile senin de katkın olsun" kampanyası kapsamında kadınlar tarafından örülen atkı ve berelerin de Sarıkamış'ta vatani görevini yapan Mehmetçiklere ulaştırılacağı belirtildi.

 

"TOPRAKLARIMIZI  SARIKAMIŞ ŞEHİTLİĞİNE ULAŞTIRACAĞIZ"

 

Yola çıkmadan önce düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcilisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, "Bugün burada Çerkezköy Gaziler Derneği olarak şehitlerimize gidiyoruz. Çanakkale'den Çerkezköy'den, Afyonkocatepe'den, Dumlupınar'dan Kıbrıs'tan şehitlerimizden aldığımız toprakları Sarıkamış şehitliğine ulaştırmak üzere yola çıkıyoruz. Sarıkamış Harekatı Türk Tarihi'nin en dramatik olaylarından biridir. Elbette kahraman bir milletin evlatlarıyız. Kahramanlıklarımız aynı zamanda zaferleriyle birlikte acıları da yaşatmıştır. Yemenin kavurucu sıcağından, Sarıkamış'ın dondurucu soğuğuna yazlık kıyafetleriyle koşan gencecik fidanlar hikayesidir Sarıkamış. 90 bin kahraman Türk askerimizin Allah-u Ekber dağlarında donarak şehit olması 104 yıldır Türk Milleti'nin acıyla kalbini sızlatmaktadır. Türk Milleti tarihten silmek üzere dört bir yanda saldıran düşmanlarımıza karşı canınızı ortaya koyan göğsünü siper eden kahraman şehitlerimizin naaşları aylarca kar ve buz altında kalmıştır. Bugün göklerde çekili bir bayrağımız üzerinde yaşadığımız bir vatanımız varsa, yurdun her köşesinde kahramanlık örneği gösteren adını altın sayfalara yazdıran şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Burada Gazilerimizi Sarıkamış'a yolcu etmek üzere gelen ve Sarıkamış'a gidecek otobüsümüze tahsis eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a, yardımlarını esirgemeyen Kaymakamımız Atilla Selami Abban'a, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a bizleri yalnız bırakmayan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe'ye gaziler adına çok teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

 

TÜRKİYE BİR BÜTÜNDÜR

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcilisi Hasan Hüseyin Yarlıgan'ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu saatte bizi buraya getiren, heyecan duygu sevgi. Yıllar önce ülkemizin tamamen yok edilmesi istenen bir ortamda 90 bin kişilik ordumuzun kahramanca mücadelesi sonucu ancak tabiat şartlarına yenik düşerek Allah-u Ekber dağlarında şehit olmasını her sene rahmetle minnetle anıyoruz. Bu proje Çerkezköy Kent Konseyi Funda Hanım tarafından gündeme getirildiği zaman biz çok heyecanlandık. Bizde ne yapılması gerekiyorsa her şeye hazır olduğumuzu dile getirdik. Bu olayın yerel yönetim tarafından organize edilmesi ayrı bir güzellik. Gazilerimizin her zaman için başımızın üzerinde yeri vardır. Bu saygı bizim tarihsel saygımızdır. O nedenle sizi hayırlısı ile uğurluyoruz. O güzel topraklara gidin bizim dualarımızı, bizim selamlarımızı götürün ve orada o heyecanı yaşayın. O şehit topraklarını da oraya koyun. Türkiye bir bütündür ve sizin yaptığınız bu hareket de bunu temsil ediyor. Hayırlı yolculuklar diliyor" dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZE VE GAZLERİMİZE BORÇLUYUZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bizler bugünlerimizi vatan uğrunda hayatlarını feda eden şehitlerimize ve siz değerli gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle gerek şehit ailelerimiz için, gerekse gazilerimiz için ne yapsak azdır. Memleketimizin dört bir yanındaki şehitliklerimizi, toprakları vasıtası ile birbirleriyle buluşturarak çok anlamlı bir iş yapıyorsunuz. Bu nedenle sizleri ayrıca tebrik etmek istiyorum" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği üyeleri ve şehit aileleri Sarıkamış'a uğurlandı.

 

Haber / Özge MERİÇ