2018'e veda, 2019'a merhaba

Kapaklı'da pek çok vatandaş 2019 yılını, Belediye tarafından düzenlenen 2019'a merhaba partisinde karşıladı. Etkinliğe katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Kapaklı'n?

GÜNDEM 1.01.2019 15:45:00 0
2018

Yeni yıl dolayısıyla Belediye tarafından eski belediye meydanında eğlence düzenlendi. Pazartesi günü saat 12:00’da başlayan eğlence 2019 yılının ilk saatlerine kadar devam etti. Etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da katıldı.

VATANDAŞLARIN YENİ YILINI KUTLADI

 

Yeni yıl dolayısıyla düzenlenen eğlence programında konuşan Başkan Mandalı “2018 yılı içerisinde, halkımıza hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir çaba gösterdik. Yeni yılda ilçemizi her yönden daha ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız. Kapaklı'nın gelişmesi, modern ve yaşanılabilir bir kent olması yolunda değerli halkımız ile el ele, ayırmadan, ötekileştirmeden gönül birliği ile güzel ilçemizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. 2019 yılının Tekirdağ'ımıza, Kapaklı'mıza, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

 

MUTLULUKLARINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

 

Öğlen saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden etkinlikte vatandaşlara çay, kahve, salep gibi çeşitli ikramlarda bulunulurken, çocuklar da palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Eski belediye meydanında kurulan Noel Baba fotoğraf çerçevesi önünde fotoğraf çektirerek bu mutlu anlarını ölümsüzleştirdi.

ÇERKEZKÖY’DE YENİ YIL COŞKUSU

 

Çerkezköy’de de bazı vatandaşlar yeni yılı eğlence mekanlarında karşılarken, bazı vatandaşlar da yeni yılda evlerinde olmayı tercih etti. Çerkezköy'de eğlence yerlerinde saatler 24.00'ı gösterdiğinde herkes yeni yılın coşkusunu birlikte yaşarken, yeni yıl kutlama programına katılanlar doyasıya eğlendi.

SİLAH SESLERİ SUSMADI

Saat 24:00’ı gösterdiği andan itibaren mahallelerden silah sesleri yükseldi. Saatlerin 24.00’ı göstermesiyle birlikte bazı magandalar yine silahlara sarıldı. 2019’a girildiği andan itibaren her mahalleden yükselen tabanca, av tüfeği ve uzun namlulu silah sesleri dakikalarca susmadı. Eğlenmesini bilmeyen, sevincini belindeki silahla havaya ateş açarak kutlamaya çalışan magandalar Çerkezköy'de kısa süreli paniğe yol açtı. Vatandaşların ihbarlarını değerlendirerek silah seslerinin geldiği bölgelerde çalışma yapan güvenlik güçleri bazı magandaları ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürdü.

 

YENİ YILA ÇALIŞARAK GİRDİLER

 

Vatandaşların çoğu yeni yıla eğlenerek girerken, Çerkezköy’de bazı mesleklerin çalışanları ise 2019 yılına çalışarak girdi. Çerkezköy’de özellikle asayiş ve trafiği sağlayan polisler, 112 Acil ekipleri, İtfaiyeciler, belediye temizlik işçileri ve taksiciler ile hastanelerdeki bazı sağlık görevlileri yeni yıla çalışarak girdi. Özellikle polis memurları, asayiş ve trafik sorunu yaşanmaması için akşam saatlerinden itibaren şehrin belirli noktalarında uygulama yaptı. Trafik polisleri durdurdukları araç sürücülerine alkol kontrolü yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU