Ata Yurdu öğretmenlerine STEM Eğitimi

Trakya Üniversitesi tarafından TİKA desteğiyle, Ata Yurdu Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'daki okullarda görev yapan 19 öğretmenin katılımıyla "STEM" eğitimi düzenlendi.    ?

GÜNDEM 31.12.2018 13:23:00 0
Ata Yurdu öğretmenlerine STEM Eğitimi

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi derslik ve laboratuarlarında düzenlenen eğitim, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun öncülüğünde yapıldı. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Doç. Dr. Eylem Bayır, Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım’ın uzman eğiticiler olarak görev yaptığı eğitimlerde, 21. yüzyılın modern eğitim yaklaşımlarına uygun olarak park sensörü, rüzgar türbini, köprü tasarımı gibi çalışmalar yapıldı. Tasarım materyalleri olarak organik ve doğa dostu maddeler kullanılırken "Sıfır Atık Projesi"ne destek niteliğinde çalışmalar yer aldı.

 

GÖNÜLLER ARASI KÖPRÜLER KURULDU

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme ve iş birlikçi yaklaşım esas alınarak düzenlenen program kapsamındaki eğitimleri, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ile  birlikte ziyaret etti. Trakya Üniversitesi olarak sadece ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerle sınırlı kalmadıklarını, mezuniyet sonrası eğitim programlarına da önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “projeyle, gönül coğrafyamız ve Ata Yurdumuzdaki soydaş ve kardeşlerimizle yakın ilişki içerisinde bulunmayı hedefledik. Bu sayede üniversitemizin yalnızca eğitim veren bir kurum olmakla sınırlı kalmadığını ve ülkeler arası, gönüller arası köprüler kurduğunu da göstermiş olduk" şeklinde konuştu.

 

SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

5 gün boyunca devam eden, önemli ürünlerin ortaya çıktığı ve 21. yüzyılda ihtiyaç duyulan eğitim becerilerinin kazandırılması amacıyla Ata Yurdu Azerbaycan, Özbekistan ve Kırgızistan’dan ağırlanan öğretmenlere verilen STEM (Fen, Teknoloji, Matematik, Mühendislik) eğitimlerinin tamamlanmasının ardından Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda bir sertifika töreni düzenlendi. Törene Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ile proje kapsamında öğretmenlere eğitim veren Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Doç. Dr. Eylem Bayır, Dr. Öğr. Üyesi Hüsniye Durmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım katıldı.

 

"BİRLİKTE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Eğitimlerin yanı sıra sosyal ortamlarda da çok iyi vakit geçirdiğini belirten, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, "Hafta başında, dil sorunu dolayısıyla eğitimlerde istediğimiz mesafeyi alamayacağımızı düşündük. Fakat bir saat içinde yanıldığımızı anladık. Bu beş günü çok verimli güzel ve aktif bir şekilde değerlendirdik. Eğitime katılan tüm öğretmenlerimizle iletişim halinde kalarak birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi. Eğitimcilerin konuşmasını ardından eğitim süreci boyunca yapılan çalışmalardan görsel ve videoların yer aldığı sunum izlendi.

 

"GÜCÜMÜZ DAİM OLSUN, BU ASRA TÜRK'ÜN DAMGASI VURULSUN"

 

STEM eğitiminin ikinci ayağını başarıyla tamamladıklarını, ilk ayağında Batı Trakya'dan gelen soydaş öğretmenlere bu eğitimi verdiklerini, bugün de Orta Asya'dan gelen soydaşlarımıza verilen eğitimin tamamlandığını ifade eden proje yürütücüsü ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Bu eğitim bizim tanışmamıza vesile oldu, inşallah ülkelerinizle Türkiye ve Trakya Üniversitesi’ne gönül köprüleri kurulur. Biz, bir arada durdukça bizi parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Gücümüz daim olsun, bu asra Türk'ün damgası vurulsun" diyerek STEM eğitimlerinin önümüzdeki dönemde Makedonya'daki soydaşlarımızla devam edeceğini müjdeledi.

 

KATILIMCILARA HEDİYE VE SERTİFİKA VERİLDİ

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun konuşmasının ardından Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan'dan gelen misafirler, Türkiye'de ve Trakya Üniversitesi’nde olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, dileklere canı gönülden katıldıklarını ve bu eğitimlerin akıllarından, kurulan dostlukların da gönüllerinden hiçbir zaman çıkmayacağını belirtti. Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları verilmesi, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik son buldu. Edirne’de gerçekleştirilen kültür gezileri çerçevesinde Trakya Üniversitesi Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde geleneksel yemeklerini yaparak birlikte vakit geçiren katılımcılar, ardından Türkiye'den ayrıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ