Eğitim öğretimde Kalite Güvence Sistemi

Kırklareli Üniversitesi tarafında Eğitim- Öğretim Kalite Güvence Sistemi'nin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kırklareli Üniversitesi

GÜNDEM 31.12.2018 12:28:00 0
Eğitim öğretimde Kalite Güvence Sistemi

Kırklareli Üniversitesi II. Merkezi Derslikler Binası I No’lu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Üniversitenin Kalite Güvence Sistemi kapsamında Eğitim – Öğretim süreci ve modelinde bir değişiklik olduğunu aktardı. "Öğrenci Merkezlilik” adı verilen bu yeni modelde öğrencinin odak noktası olduğunu ifade eden Musaoğlu, "Üniversite siz olduğunuz için var. Dolayısıyla sizlerin düşünceleri ve beklentileri bizler için çok önemli. Bu kapsamda taleplerinizi anketler yoluyla ya da doğrudan bizzat bizimle iletişime geçerek iletmenizi bekliyoruz. Bizim amacımız sizleri paydaş olarak bu sürecin içerisine etkin olarak katmak. Biz bu yolu sizlerle birlikte yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

 

KENTE VE ÜNİVERSİTEYE DEĞER KATAN BİR MİSYON

 

Bologna Koordinatörlüğü ile birlikte yürütülen Eğitim - Öğretimin kalitesini geliştirmeye yönelik çalışmalardan bahseden Eğitim - Öğretim Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Alaettin İşeri ise, öğrenci Kulüpleri’nin üniversitede, üniversitenin eğitim - öğretiminde ve üniversite dışında üniversiteyi kente taşıyan, kent yaşamına katkı sağlayan, kente ve üniversiteye değer katan bir misyonla hareket ettiğini aktardı.

 

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINDI

 

Kalite Kurulu’nun amacının da üniversite kulüplerinin misyon ve misyonlarının amaç ile örtüşmesini sağlamak oluğunu dile getiren Dr. Öğretim Üyesi İşeri, bu hususta sunumunda öncelikle Kalite Koordinatörlüğü ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Ardından, "Kalite Güvence Sistemi, Yürütülen Çalışma ve Programlar, Öngörülen Çalışmalar ve Öğrencilerin Etkinliğine İlişkin Eylem Planları" konularında bugüne kadar neler yapıldığı ve bundan sonra yapılacaklardan bahsetti. Toplantı öğrencilerin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK