Günşen, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeliği'ne seçildi

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Günşen, Türk Dil Kurumu (TDK) Bilim Kurulu Üyeliği'ne layık görüldü.

GÜNDEM 28.12.2018 12:35:00 0
Günşen, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeliği

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurten Çetin’in, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Üyeliği’ne seçilmesinin ardından Trakya Üniversitesi önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamında, Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Günşen, Türk Dil Kurumu (TDK) Bilim Kurulu Üyeliği’ne layık görüldü.

 

ÜYELİK BELGESİNİ ALDI

 

Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi ve Türk Tarih Kurumu ile birlikte Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu çatısı altında bulunan Türk Dil Kurumu’nun (TDK) Bilim Kurulu Üyeliği’ne Yeni Türk Dili Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Günşen seçildi. Bu kapsamda düzenlenen törende Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs üyelik belgesini Günşen'e takdim etti.

 

MEMNUNİYET DUYDUĞUNU BELİRTTİ

 

Türkçe’nin yazılı ve sözlü kaynakları üzerine bilime dayalı araştırmalar yapmak, Türkçe’nin bilim, sanat, edebiyat ve öğretim dili olarak gelişmesini ve her alanda doğru kullanılmasını sağlamak, Türk dilinin zenginliğini meydana çıkarıp onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek ve Türk dünyasında ortak anlaşma dili, dünyada ise yaygın ve geçerli bir dil konumuna getirmek amacıyla çalışmalar yapan Türk Dil Kurumu’nun tavsiyesi ve Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu’nun onayı ile Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeliği’ne seçilen Prof. Dr. Ahmet Günşen, kendisine layık görülen görevden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, aldığı sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğini belirtti.

 

Haber / Yakup KARATEPE